On tavaline arvamus, et kui töötajad on rahulolematud, siis pole nad rahul palgaga. Tihtipeale aga on probleem hoopis selles, kuidas inimesi koheldakse. Inc.com toob ära kümme asja, mida inimesed eelistaksid isegi palgatõusule, vahendab Juhtimine.ee.

Et töö üle saaks uhkust tunda. Nad tahavad natuke uhkustada ja jätta oma tööst veidike paremat muljet.

Õiglast kohtlemist.
Kõik me teame, et elu pole õiglane, kuid töötajad ootavad, et nende ülemus ei muudaks elu veelgi ebaõiglasemaks, kui see juba on. Nad vihkavad soosikuid ja ootavad, et tunnustus tuleks nendele, kes seda tõesti väärt on ja mitte sellele, kes oskab paremini ülemusele pugeda.

Et ülemus neid austaks.
Lisaks sellele soovivad nad ka, et ülemus oleks väärt nende austust ja lojaalsust.

Et neid ära kuulataks.
Töötajad vihkavad olukorda, kus juhil ei ole aega ega huvi kuulata, mis neil öelda on. Nad ei eelda, et ülemus alati nende juttu kuulda võtaks, kuid juba ära kuulamine näitab, et juht neist hoolib.

Et neil oleks eraelu. Paljudele ülemustele (eriti ettevõtjatele) on nende töö kogu elu sisuks. Töötajad aga niimoodi enamasti ei arva ja nende jaoks on tähtsam pigem tööväline elu.

Et ülemus ei tegeleks pisiasjadega. Töötajad soovivad, et ülemus aitaks neid siis, kui nad seda küsivad või siis, kui nad on omadega nii puntras, et ei julge abi küsida. Mitte keegi aga ei salli seda, kui ülemus pidevalt üleõla vahib ja nõnda tööd segab.

Et viletsad töötajad lastakse lahti.
Peaaegu igas kollektiivis on keegi, kes teeb teiste elu põrguks ja käib kõigile närvidele. Rohkem kui midagi muud tahaksid töötajad, et juht sellise inimese lahti laseks.

Et stressi oleks vähem. Inimestele ei meeldi tunda end pidevalt kui orav rattas. Töökorralduse parandamine aga on otseselt juhtide vastutusala, samuti inimestele tööülesannete jagamine.

Turvatunne. Keegi ei eelda, et samal töökohal saaks töötada elu lõpuni. Siiski aga on äärmiselt raske teha häid töötulemusi, kui töökohal puudub turvatunne. Töötajad tahavad olla kindlad, et nad endast parimat andes ei tegele lihtsalt ajaraiskamisega.

Et nad oleksid võitjate tiimis. Meeskonnatööd ei maksa alahinnata, kuid enamasti ei taha inimesed olla lihtsalt meeskonnaliikmed, vaid nad tahavad kuuluda parimasse meeskonda.