“Püüame hakkama saada kolmandiku võrra väiksema eelarvega kui seni,” ütles festivali peakorraldaja Marge Ehrenbusch. “Tõmbame kokku nii päevi kui korraldusmeeskonda. Samuti vähendame kõiki kulusid miinimumini.” Ehrenbuschi tõdemust mööda on seda kõike tarvis teha, kuid sama tähtis on raskel ajal tuju üleval hoida. Seepärast kutsuvad “Koolitantsu” korraldajad kõiki üles rohkem naeratama.

“Naeratused on pisiasjad, aga kui neid teele laiali puistata, teevad need mõõtmatult head,” tõdes Ehrenbusch. “Tants toob naeru näole!” ongi tänavuse festivali moto.

Tänavusel festivalil võisteldakse kuues põhikategoorias: show-tantsus, estraaditantsus, vabatantsus, lastetantsus, Eesti-teemalises ja tänavatantsus ning festivali motost lähtudes ka naerutantsus. Üles astutakse viies vanuseastmes: mudilased, I—III klassi, IV—VI klassi, VII—IX klassi ja X—XII klassi õpilased.

Peakorraldaja selgitust mööda on naerutants humoorikas tantsunumber, mille puhul hinnatakse eelkõige ideed ja leidlikku lähenemist. Koreograafiline keel võib olla mis tahes stiilis.

Naerutantsu kategoorias saavad osaleda IV—VI, VII—IX ja X—XII klassi õpilaste rühmad. Festivalil osalevate tantsude pealkirjad peavad olema eestikeelsed. Tantsud peavad olema noorte ja nende juhendajate omalooming ning esitajad lapsed ja noored vanuses 4—20 aastat.

Viimasel viiel aastal on “Koolitantsu” maakondlike voorude järel korraldatud viies Eesti suuremas linnas piirkondlik voor. Sinna on pääsenud pooled festivalil osalevad trupid, kellest omakorda on välja valitud lõppkontserdile pääsejad.

Marge Ehrenbuschi ütlemist mööda otsustati tänavu kokkuhoiu mõttes piirkondlikud voorud vahele jätta. “Esiteks on piirkondlik etapp alati kaasa toonud suuri transpordikulusid. Teiseks hoitakse nõnda kokku festivali üldkulutusi,” selgitas ta. Lõppkontsert tuleb Ehrenbuschi sõnul kindlasti ja vähemalt sama hea kui eelmistel aastatel.

“Koolitantsule” registreerimine kestab 1.—14. detsembrini ning trupid saavad end kirja panna ainult internetikeskkonnas “Koolitantsu” kodulehel www.koolitants.ee. Festivali korraldab Eesti tantsuagentuur.