Kui kaks eestlannast, Anneli Kolk (19) ja Anne Maarja Gross (22), mõistetakse Peruu kohtu poolt ligi 6 kilo kokaiini omamise eest süüdi, tuleb neil silmitsi seista ühe maailma karmima, ülerahvastatuima ja ohtlikuima vanglasüsteemiga. Briti ajaleht Daily Mail kirjutab, et enamik välismaalastest narkomuuli saadetakse kurikuulsasse Santa Monica naistevanglasse, heal juhul on neil võimalik aga pääseda ka kaasaegsesse Ancon 2 naistevanglasse, vahendab Delfi.

Enamik vanglaid on Peruus räpased, osa kinnipeetavaid peavad magama põrandal, levivad nakkushaigused ja kohati ka HIV, kirjutab ajaleht The Mirror. Endiste vangide sõnul peavad mõned kinnipeetavad müüma oma keha, et soetada vajalikke asju – et ellu jääda. Raha eest on võimalik osta süüa, joogivett ja voodipesu, sellegipoolest on ka lähedastel võimalik saata vanglasse vajaminevat kraami.

Reede varahommikul peeti Peruus Alejandro Velasco Astete rahvusvahelises lennujaamas kinni kaks eestlannat – Anneli (19) ja Anne Maarja (22) – nende käsipagasist leiti ligi kuus kilo narkootikumi.

Kohalik meedia kirjutab, et kaks eestlannat hakkasid lennujaamas närviliselt ja kummaliselt käituma, misjärel narkopolitsei hakkaski nende vastu huvi tundma ja otsustas nende pagasit kontrollida.

Vaata ka:
Eesti võtab uimastitega tabatud neiude tõttu ühendust Peruu võimudega