Muu hulgas plaanitakse Kolga lahe äärde püstitada kuni kuuekorruseline hoonemürakas. Squash’i-mängijana tuntud ärimees Andre Legušs plaanib Kolga lahe äärde kuni 21 ha suurusele territooriumile taastusravikeskust, majutusasutust ning konverentsikeskust, kirjutab Ärileht.

Praegu asuvad maalahmakal nii eraomanikele kui ka riigile kuuluvad kinnistud endise pioneerilaagri hoonete, majutusasutuse ning Legušsi juhitud puhkekeskusega Valkla Rand. Rannast sadakonna meetri kaugusele kavandatav suurarendus on ümbruskaudsete elanike jaoks tundlik teema, mistõttu jäi Legušs eile oma plaanidest rääkides tagasihoidlikuks, tunnistades vaid, et nende realiseerudes OÜ-le Valkla Liivad kuuluv puhkekeskus lammutatakse.

Tänavu augustis toimunud keskkonnamõjude programmi arutelul kirjeldas AS-i Püramiid Grupp ainuomanik Legušs taastusravikeskust kuni kuuekorruselise hoonena, kuhu suunatakse inimesed, kes peavad pärast erakorralise meditsiiniabi saamist haiglast lahkuma. Raviasutuse juurde soovib ta ehitada ka hotelli osa, kus saaksid viibida patsientide lähedased.

Legušs kinnitas, et ehitistele vaatamata jalakäijate rajad rannale säilivad ning need võiksid kulgeda hooneid ühendavate teise korruse tasapinnale jäävate klaasist galeriide alt. Autoga veepiirile enam ei pääse, kuid rannik ise jääb Legušsi sõnul kõigile kasutada.

Järgmiseks esmaspäevaks kesk­konnaameti Harju-Järva-Rapla büroolt hinnangut ootav keskkonnamõjude hindamise programm jagab ehitustegevuse kolme etappi. Esmalt ehitatakse valmis taastusravikeskus, mis tuleb praegu kasutuseta seisva kunagise pioneerilaagri majutus- ja puhkehoone asemele. Sellele järgneks restorani Valkla Rand asukohale planeeritud basseiniga konverentsikeskus, misjärel ehitataks valmis vähemalt 120-kohaline majutus­asutus.

Kuusalu valla üldplaneeringu järgi kuulub planeeringuala supelranna ja elamumaa piirkonda ning seega muudaks Püramiid Grupi äriotstarbeline algatus üldplaneeringut.