Lääne-Viru maavalitsus kuulutab välja konkursi “Lääne-Virumaa kingitus”, et saada esemeid, mida võiks kinkida koostööpartneritele ja sõpradele ning esinduskingitused tunnustamiseks asutustele, kollektiividele ja üksikisikutele, kirjutab Virumaa Teataja.

Lääne-Virumaa kingitus peab olema seotud maakonna eripära, kultuuritraditsiooni, sümbolite või legendidega, samuti kaunis, maitsekas ja praktilise väärtusega. See võib olla kunstiteos, käsitööese, stiilses pakendis kohalik toidu- või ilutoode vms. Eelistatud on maakonnas leiduvad naturaalsed materjalid.

Üks autor võib esitada konkursile kuni kolm erinevat tööd. Ühel tööl võib olla ka mitu autorit. Töid hinnatakse kolmes kategoorias: esinduskingitus asutusele, esinduskingitus isikule ning väike meene koostööpartnerile.

Tööd tuleb tuua või saata Lääne-Virumaa maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonda, Kreutzwaldi 5, tuba17. Tööle tuleb lisada märgusõna (kinnitatud töö külge), seletuskiri (valiku ja kujunduse põhjendus ning seotus Lääne-Virumaaga, võimalik tootmismaht kuus või aastas, hind) ning kinnine ümbrik märgusõnaga “Lääne-Virumaa kingitus”, milles on autori(te) või ühenduse kontaktandmed (nimi, telefon, aadress, e-post).

Tööde esitamise tähtaeg on 1. detsember ja need tagastatakse pärast konkursi lõppu.

Töid hindab Lääne-Viru maavanema moodustatud hindamiskomisjon. Konkursi auhinnafond on 15 000 krooni.

Võidutöödega saab tutvuda alates 1. detsembrist Lääne-Viru maavalitsuses või maakonna infoportaalis.