OHMYGOSSIP — Tallinn Fashion Week’i ja Kuldnõela galaetenduse piletid on nüüd Piletilevis saadaval. 24.-26. oktoobril 2013 Salme Kultuurikeskuses toimuva Tallinn Fashion Week’i pääsmete valikus on nii päevapiletid kui ka üksikute etenduste piletid.

Seitsmendat korda toimuv Tallinn Fashion Week toob vaatajate ette 12 moeetendust rohkem kui kahekümne disaineri moeloominguga, näituse ja üllatavate asukohtadega järelpeod.

Tallinn Fashion Week’i põhiprogramm:

Neljapäev, 24. oktoober
18.00     Absoluti stipendiaat Marin Sild | väike saal
19.00     Aurora Fashion Week Russia esitleb: Lilia Kisselenko (St. Petersburg)
              Aurora Fashion Week Russia esitleb: Leonid Alexeev (St. Petersburg) | suur saal
20.00     Diana Denissova | väike saal
21.00     Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo | suur saal
 
Reede, 25. oktoober
18.00     Marilin Sikkal | väike saal
19.00     Svetlana Puzorjova, Vassilissa | suur saal
20.00     Althea by Thea Pilvet-Martinson | väike saal
21.00     Piret ilves, Riina Põldroos | suur saal

Laupäev, 26. oktoober
18.00     Tiina by Tiina Talumees | väike saal
19.00     Kristel Kuslapuu, Beatrice | suur saal
20.00     Kätlin Kaljuvee & Stuudio nahk | väike saal
21.00     Kaubamaja esitleb: KULDNÕEL | suur saal

Päevapiletite hinnad 24. või 25. oktoobriks on 30 €, 26. oktoobriks aga 40 €. Üksikpiletite hinnad 8 € (väikese saali etendus) ja 12 € (suure saali etendus), Kuldnõela gala pilet 16 €. Piletimüük Piletilevis lõppeb kaks tundi enne etenduse algust. Koha peal piiratud koguses pileteid müügil vaid sularaha eest.

__________________________________________
KULDNÕEL — Eesti moedisainerile mõeldud aastaauhinna Kuldnõel algatasid Balti Rõivamess ja ajakiri Stiil aastal 1996 projektijuht Anu Kikase eestvedamisel.

Viieliikmeline žürii jälgib ja  hindab disainerite loomingut aasta jooksul ning auhind antakse välja hinnatavale aastale järgneva aasta märtsis. Eesti moekaubanduse arengutega seoses on Kuldnõela välja antud lisaks Balti Rõivamessile Tallinna Moepäevade ja alates 2004-st aastast FIBITi raames.

Kuldnõela, Väikese Nõela ja Moemootori auhindade autor on metallikunstnik Jaanus Valt. Kuldnõel antakse Eesti disainerile, kelle loodud kollektsioon on kvaliteetne nii materjali kui töö osas, on funktsionaalne, omab head hinna-kvaliteedi suhet, on ajakohane, ekspordisuutlik, omab kindlat turu-suunitlust ning müügiedu.

Aastaauhind Väike Nõel antakse lootustandvaimale noorele disainerile, kelle looming auhinnataval aastal žürii tähelepanu äratab. Väikese Nõela puhul ei arvestata kollektsiooni müügiedu ja tööstuslikku tiraaži, ekspordisuutlikkust ega muid kommertslikke kriteeriume.

Kuldnõela ja Väikese Nõela on pälvinud
1996 Marika Siska, (Baltman), Väike Nõel Jaanus Orgusaar
1997 Ivo Nikkolo (Ivo Nikkolo), Väike Nõel Aldo Järvsoo
1998 Tarvo Jaansoo (Baltman), Väike Nõel Vassilissa Šehotsova
1999 Janika Sootna (CHR), Väike Nõel Anu Samarüütel
2000 Arne Niit (ARNE), Väike Nõel Riina Põldroos
2003 Merike Pääro (Bastion), Väike Nõel HULA
2004 Evelin Lill (CHR) /nominendid Thea Pilvet, Katrin Kuldma, Tiina Talumees/
2005 Eve Hanson (Ivo Nikkolo)/nominendid Evelin Kattai, Iren Truuverk, Monika Randloo/
2006 Katrin Kuldma (Chocolat) /nominendid Reet Aus, Marika Siska, Tiiu Roosma/
2007 Riina Põldroos /nominendid Tiia Orgna, Jaanika Sootna, Oksana Tandit/
2008 Aldo Järvsoo /nominendid Liisi Eesmaa, Liivia Leškin, Tiina Talumees/
2009 Eve Hanson (Ivo Nikkolo) /nominendid Tiiu Roosma, Triinu Pungits, Kirill Safonov ja Mariana Kolesnik-MAKI/
2010 Ketlin Bachmann-Põldroos/nominendid Kristina Viirpalu, Anu Samarüütel/, Väike Nõel Liina Viira.
2011 Tiina Talumees/nominendid Liisi Eesmaa, Karolin Kuusik, Aivar “Antonio” Lätt/, Väike Nõel Britt Samoson.

Alates aastast 2009 annab Kuldnõela žürii välja ka auhinda Moemootor. Kuldnõela žürii arvates  on oluline tunnustada ka neid Eesti moemaailma esindajaid, kes lisaks erialasele tegevusele on aktiivsed Eesti moemaailma eestkõnelejad nii Eestis kui ka väljaspool. Moemootori auhinna pälvib inimene, kes on teinud Eesti moemaastikul aasta jooksul midagi tõeliselt silmapaistvat ja erilist ning mis kannab laiemat eesmärki ja püsivamat  mõju.

2009 aasta Moemootori auhinna pälvis Reet Aus ja 2010 aasta laureaat oli fotograaf Filippo Caroti.
2010 aastast hakkas Kuldnõela žürii taas välja andma noore disaineri aastauhinda Väike Nõel.
2010 aasta eredaimaks loominguliseks sähvatuseks pidas žürii Liina Viira kollektsioone ning omanäolist kauplust.

Kuldnõela žüriisse kuuluvad 2010 aastal Signe Kivi (EKA rektor), Kristina Herodes (Tallinna Kaubamaja loovjuht), Tanel Veenre (ehtekunstnik ja Eesti Päevalehe disainitoimetaja), Anu Merila (moeajakirjanik) ja Edward Köster (L-Fashion Group Oy jaekaubanduse direktor).

Žürii

1996-2000 Edward Köster (Baltika), Anu Kudevita (Tallinna Kaubamaja), Jüri Siim (EKA Moeosakond), Toomas Volkmann (fotograaf), Anu Merila (Stiili peatoimetaja).

2004 Edward Köster (Tallinna Kaubamaja), Merike Pääro (Bastion), Jüri Siim (EKA moeosakond), Tiina Lang (ajakirja Anne peatoimetaja), Olga Makina (fotograaf).

2005 Edward Köster (Tallinna Kaubamaja), Jüri Siim (EKA moeosakond), Evelin Lill (Baltika), Tiina Lang (ajakirja Anne peatoimetaja), Olga Makina (fotograaf).

2006 Edward Köster (Tallinna Kaubamaja), Jüri Siim (EKA moeosakond), Anu Kikas (FIBIT), Tanel Veenre (ehtekunstnik, ajakirja Muusa peatoimetaja), Olga Makina (fotograaf).

2007 Edward Köster (L-Fashion Group OY jaekaubanduse juht), Jüri Siim (EKA moeosakond), Kristina Herodes (Tallinna Kaubamaja loovjuht), Olga Makina (fotograaf), Tanel Veenre ehtekunstnik, ajakirja Muusa peatoimetaja).

2008 Signe Kivi (EKA rektor), Jüri Siim (EKA moeosakond), Kristina Herodes (Tallinna Kaubamaja loovjuht), Olga Makina (fotograaf), Anu Merila (Marie Claire peatoimetaja).

2009 Signe Kivi (EKA rektor), Jüri Siim (EKA moeosakond), Kristina Herodes (Tallinna Kaubamaja loovjuht), Tanel Veenre (ehtekunstnik ja fotograaf), Anu Merila (Marie Claire peatoimetaja).

2010 Signe Kivi (EKA rektor), Edward Köster (L-Fashion Group OY jaekaubanduse juht), Kristina Herodes (Kaubamaja loovjuht), Tanel Veenre (ehtekunstnik ja fotograaf), Anu Merila (moeajakirjanik).

2011 Signe Kivi (EKA rektor), Edward Köster (L-Fashion Group OY jaekaubanduse juht), Kristina Herodes (Kaubamaja loovjuht), Urmas Väljaots (moeajakirjanik), Tanel Veenre (ehtekunstnik ja fotograaf).

Täpsem info programmi kohta: www.estonianfashion.eu