Tüdrukutebändiga Nexus kuulsaks saanud, juba kolm aastat USAs Los Angeleses elav Janne Saar (26) on ajutiselt taas kodumaal. Siiski ajutiselt. “Külm on siin, tahan soojale maale tagasi. Ma olen maailmakodanik,” räägib Janne neljapäeva varahommikul raadiojaama Sky Plus stuudios, vahendab Õhtuleht.

“Kui tulin, siis oli siin veel suviselt soe, sai isegi grillida,” räägib Janne. “Nüüd on juba nii külmaks läinud, tahaks tagasi,” sõnab ta. “Los Angeleses on praegu 24-25 kraadi sooja. Aeg-ajalt tulen siia, aga terve maailm on minu kodu. Ei usu, et ka USAsse püsivalt jään, tahan veel ringi reisida.”

Eestis edukalt muusikukarjääri teinud Janne läks Ühendriikidesse veidi üle kolme aasta eest. “Säästsin raha ja läksin. Alguses kolmeks kuuks, tulin tagasi. Kogusin veel raha ja läksin uuesti. Ja jäingi.”

Janne tunnistab: “Arvatakse, et USAs on elu ilus ja roosa – nii lihtne see pole.” Ta räägib, et on pidanud palju vaeva nägema, et sealses muusikatööstuses vähegi löögile pääseda. Ta jagab elamist Carola Madis‘ega. Tutvusringkonnas on teisigi eestlasi, tuntumatest ka lauljatar Kerli Kõiv ja näitleja Johann Urb. Ta märgib, et sõpruskonnas on veel viis-kuus eesti tüdrukut ja üks poiss.

USAs kirjutab ta peamiselt ingliskeelset muusikat. See ei tähenda, et ta tasapisi ameeriklaseks muutuks, aktsendist pole juttugi. Janne räägib majanaaber Carolaga eesti keeles, samuti telefoni teel lähedastega. Ta ütleb, et pole ameeriklane, ikkagi eestlane. “Made in Estonia”.

Kodumaa tolmu pühib ta sel korral jalgelt 3. oktoobril.

Loe lisaks:
Eksklusiiv! Janne Saar Ohmygossip.ee’ le elust Los Angeleses: Inimesed arvavad, et elu siin on muinasjutt. Tegelikult see päris nii ei ole