OHMYGOSSIP – Keskerakonna valimiskampaania sai alguse kontserttuuriga mööda vabariigi erinevaid paiku. Kahjuks Pärnus toimuva ürituse kohta oli Facebookis teade avaliku üritusena alles mõned tunnid enne kontserdi algust ja sedagi reklaamiti valesti. Reklaamis teatati, et tegemist on Anne Veski kontserdiga ning et seda juhivad Heidy Tamme ja Eduard Toman.

Kohe kui teade Facebookis üleval oli, hakkasime asja uurima. Mina ja Anne Veski fännitar Leena (Lenka FW- Facebookis) oluliselt targemaks ei saanud. Leena oli helistanud eelnevalt Endla teatrisse ja sealt ei osatud midagi öelda. Ka mulle öeldi Endlast, et tulge kella 17 paiku kohale, siis saab kohapeal teada. Mulgi oli soov Endlasse Anne Veskit ja ka Heidy Tammet vaatama minna (Heidy Tammet pole siiani veel silmas silma näinud) ning kuna Endlast midagi teada ei saanud, helistasin Anne Veskile ja tema ei soovinud samuti sellest üritusest midagi eriti rääkida. Ütles mulle vaid seda, et tema esineb Endla laval kella 19 ja 20- ne vahel.

Saatsin Facebooki vahendusel kirja Edgar Savisaarele, Priit Toobalile ja Keskerakonna Pärnu esindusele ning Keskerakonna üldisele e- mailile. Kusagilt mingit vastust ei tulnud. Otsustasin siiski minna Pärnu kontserdile. Mõtlesin, et saagu mis saab. Pärnu on bussiga Viinahaualt lihtne sõita. Kella 17.10 paiku on Aesoo buss Pärnus ning sellega sõidetud saigi. Läksin mööda Rüütli tänavat ja lootsin leida lille Anne Veskile kinkimiseks. Kahjuks ühtegi lillepoodi ei kohanud ning ka Endla teatris pole võimalik lille osta. Peagi kohtasin seal Endla teatri juures ka Leenat ehk Lenkat kes oli koos oma pojaga ja kaasas Anne Veski vinüülplaat autogrammi saamiseks ning samuti kolm valget roosi. Endlas võtsid rahvast vastu noored kenad mehed kes on Keskerakonna liikmed ja teatati ühtlaselt sedagi, et pääsmeid enam pole. Need olid kohe läbi saanud. Hiljem selgus tõsiasi, et piletid olid kutsetena saanud Keskerakonna liikmed ja nende tuttavad. Avalikku kutsete jagamist ei toimunud. Samas ei jäetud ka ukse taha kedagi. Mina ja Leena soovisimegi püsti seista, et Anne Veskit lähemalt näha. Mina tegin mõned fotod ka. Kahjuks olid saais tuled hämaraks tehtud ja fotode kvaliteet sai kehv. Rahvast oli palju, kõik toolid nii saalis kui rõdul olid täis ning kõik oli enamuses pensionärid.

Leena ütles mulle, et “appikene, kuhu ma sattunud olen, kas pensionäride koosolekule?” Esmalt tegid Keskerakonnale reklaami Edgar Savisaar ja Kadri Simson kes on Pärnu linnapea kandidaat ning ka Eduard Toman ja Heidy Tamme jutustasid pikalt. Heidy Tamme rõõmustas, et tal on au olla Keskerakonna liige. Ainult laulmisele pühendas ennast Anne Veski kes ütles lavale tulles, et tema on parteitu ning tema laulab.

Edgar Savisaar kinkis oma raamatu ka Anne Veskile ning Anne Veski ütles raamatut vastu võttes umbes sellised sõnad, et mittepoliitikuna loeb ka tema raamatuid. Nagu eelpool mainitud sai, oli saal rahvast täis ning põhiliselt pensionärid. Heidy Tamme üritas rahva endaga kaasa haarata ning ühe laulu ajal palus ta rahval kätest kinni võtta ja kaasa laulda nagu balti ketis seismise ajal. Lauluks oli ka “Aeg annab kõik”. Kohe kui Anne Veski viimase esinejana lavale tuli oma suviselt särava kostüümiga, kõlasid hoogsad tantsulood ja rahvas oli ikka saalis morni moega. Leena oli mõneti pettunud, sest kui Anne Veski rütmikate tantsulugude saatel tantsisime Pärnus 1. juunil ehk selle suve esimesel kuupäeval kolm tundi lava ees, siis seal Endlas vaadati imelikult pensionäride poolt ka siis, kui mõnel jalg pisut kepsutas kaasa või keegi tantsuliigutusi tegi. Anne Veski esinemise ajal oleks võinud küll tantsida saada, sest kuidas sa seisad rütmikate lugude ajal nagu puunukk?

Kui kontsert-valimiskampaania lõppes, siis üks tuttav naine ütles mulle, et rahvas oli vaadanud kuidas Hillar Kohv ja Anne Veski olid flirtinud. Tegelikult lauludele kaasa elamine ja väike näitemäng pole flirtimine, vaid see käib show juurde. Nali naljaks, aga sellisele koosolekule ei sobigi vist rütmikas tantsumuusika, sest poliitika lainel olevatel inimestel on sünge nägu peas. Tantsuõhtu peaks olema tantsuõhtu ja poliitiline valimiskampaania ikka oma ette üritus. Mina jäin üritusega rahule, sest nautisin Anne Veski ja ka Heidy Tamme esinemist. Poliitika mind ei huvita. Kella 20.20 paiku oli üritus lõppenud ja sõitsin Pärnust bussiga Sinti, sealt mõned kilomeetrid jalgsi ning siis sõidutas mind onupojas poeg autoga koju.

anne veski hillar kohv--

leena hillar kohv

edgar savisaar hillar kohv