“Hakkasin läti keelt õppima. Tartu Ülikoolis käin loengus. Aga selgekssaamiseni on veel pikk maa. Oktoobris loodan esmakordselt osa võtta Saaremaa kolme päeva jooksust, kus läbitakse kolme päeva jooksul maraton 42,195 km.,” räägib Margus Konnula e. Contra oma tegemistest-toimetustest Ohmygossip.ee’le.

Margus Konnula, kuidas teil suvi möödus, mida põnevat tegite?
Suvi oli vist üsna töine ja sportlik ka. Tegin rattaga tiiru Urvaste-Viljandi-Valmiera-Võnnu-Valmiera-Valga-Urvaste, vahepeal tõlkisin Valmieras läti luuleklassikut Eduards Veidenbaumsi ja külastasin tema majamuuseumi Valmiera lähedal. Olulised hetked olid kui lõunatasin selle nädala jooksul nii Võnnu kui Paju lahingu mälestussamba all. Esinemisi oli siin-seal, heina sai tehtud … Milline oli meeldejäävaim üritus suvel?

Tõenäoliselt Ostrova festival, kus mängiti folki ja rocki, oli tuntud bände, aga ka laste pillilaagri tulevased virtuoosid. Mul oli rõõm seda kõike oma sõnaga juhtida. Oluline on ka, et joosti esimest korda maraton Võrumaa pinnal (küll on joostud korra Haanja 100 km jooksu kõrvalalana), Rõuge maratonil jooksis Meelis Atonen oma 100. maratoni, ma suutsin temaga sammu pidada umbes 8 km. Aga ega mul halvasti sellepärast ei läinud.

Milline on teie lemmikvärv ja kas te ennast ka vastavalt sellele riietate?

Ega nüüd ühe värvi fänn ei ole, aga ehk siiski sinine, ennekõike jalgpallile mõeldes. Nii Eesti, kui ka Antsla koondis. Muide, mängisin Antsla koodise särgis Rahvaliigas sel aastal – ehk umbes 3 minutit. Meil on kõva meeskond, olen neile rohkem trennikaaslane vahepeal. Aga sini-must-valge tervikuna on kõige imelisem kombinatsioon, ühelgi teisel riigil ei ole sellist.

Kas teil on olemas ka lemmiktoit ning ehk annate ka ühe hea toidu retsepti?
Hea piim ja hea leib ongi minu lemmiktoit. Loominguliselt on veel huvitav teha süüa sellest, mis parasjagu käepärast. Muudkui lisad panni peale koostisosi. Vanepeal saab lõpptulemus liiga kummaline, aga enamasti hea.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja sügiseks?
Hakkasin läti keelt õppima. Tartu Ülikoolis käin loengus. Aga selgekssaamiseni on veel pikk maa. Oktoobris loodan esmakordselt osa võtta Saaremaa kolme päeva jooksust, kus läbitakse kolme päeva jooksul maraton 42,195 km.

Kas teilt on mõni uus luulekogu ka ilmumas lähemal ajal?

Jah, peaks juba saadaval olema Contra seinakalender, see ilmus juba teist aastat. Ja kohe on trükki minemas lauluraamat, kus minu tehtud laulud või sellised tekstid, millest ma loodan laule – kena raamat Alar Kriisa piltidega. Aasta lõpuks saab ehk valmis ka Veidenbaumsi tõlkekogumik. Ja plaane on veelgi õhus. 

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Ei, ma tahaks osad asjad omale jätta.