Kogenud jumestuskunstnik Katrin Sangla räägib ajakirjale Buduaar kuidas meigiga väsimust peita, kuidas noorem välja näha ning kuidas leida sobivat jumestuskreemi.

“Vananedes kaob kõigepealt meie nahast roosakas toon, asemele tuleb kollakaspruun. Sellepärast saab siis olulisemaks peitepulk ja põsepuna. Samuti ei ehi siis enam heledad huulepulgad ja huuleläiked,” õpetab Sangla.

Mida teha aga kui seljataga on magamata öö ning meigiga vaja varjata väsimust? “Sel juhul on tegu ka miimiliste lihaste “langemisega”. Suunurgad langevad alla, näolihastes puudub toonus jne. Sära tuleb ju eelkõige seestpoolt. Toonidest aitab siin roosakas põsepuna ja punakamad huuled. Aga ikkagi, ainult meik ei aita…”

Jumestuskreemi leidmist peab Katrin Sangla aga tänapäeva tingimustes lihtsaks. “Tänapäeval peaks see olema imelihtne! Mäletan veel aega, kus oli valida ühe roosakasvalge ja tumepruuni, ehituskitti meenutava jumestuskreemi vahel. Nüüd on õppinud konsultandid pea igas letis ja valida võib paariteistkümne tooni vahel. Tuleb arvestada näonaha olukorda. Mida paremas korras on nahk, seda loomulikum jumestuskreem. Sama kehtib ka suvel. Less is more.”