Kirjanik JK Rowling lõi käed filmistuudio Warner Brosiga, et tuua ekraanile Harry Potteri maailmast tuntud elementidega film. Fantaasiafilm “Fantastilised elukad ja kust neid leida” (“Fantastic Beasts and Where To Find Them”) põhineb samanimelisel raamatul ning selle fiktiivse autori Newt Scamanderi seiklustel, kirjutab Digitalspy, vahendab Elu24.

Rowling kirjutab filmi originaalstsenaariumi ning tegemist on esimese osaga uuest filmiseeriast. “Fantastilistes elukates” osalevad maagilised tegelaskujud ja olendid, kellest mõned on tuttavad Harry Potteri raamatutest.

“Kuigi tegevus leiab aset ülemaailmses nõidade ja võlurite maailmas, kus ma seitseteist aastat väga õnnelik olin, ei ole tegemist Harry Potteri seeria eel- või järellooga. Tegemist on võlumaailma laiendusega,” seletas Rowling.

“Varjatud maagiaühiskonna seadused ja tavad on tuttavad kõigile, kes on lugenud Harry Potteri raamatuid või vaadanud filme, kuid Newti lugu algab New Yorgis seitsekümmend aastat enne seda, kui Harry võlumaailma satub.”