OHMYGOSSIP — 26. septembril kell 18.00 avab Marit Ilison HOP galeriis isikunäituse „Teine“ ning 28. septembril kell 18.00 esitleb Disainiöö moeprogrammi raames Kultuurikatla Aias oma uut naisterõivaste kollektsiooni.

Viimasel ajal peamiselt kontseptuaalsete tööde, installatsioonide ning meestemoega tegelenud kunstnik ja disainer Marit Ilison tuleb üle nelja aasta publiku ette sumeda naistekollektsiooniga. Uut ready-to-wear kollektsiooni iseloomustavad sõnad minimalism, mugavus, soojus, ajatus ning kõrge kvaliteet. Rõivad on loodud mõeldes tegusale naisele, kes lisaks heale väljanägemisele hindab ka seda, et paistaks välja kandja sisemine sära ja väärtused. Näitus “Teine” on jätk Marit Ilisoni varasematele ruumi- ja kohaspetsiifilistele installatsioonidele “Lúmine Ibrentum”, “Värav” ja “Mets”.

Marit Ilisoni tööd lähtuvad tõsisest kirest luua erinevaid keerukaid mõttekonstruktsioone, vaadelda ruumi inimkeha, selle katte ja ümbritseva keskkonna vahel ning luua kogemuslikke inimmeeltega mängivaid teoseid. Parimateks näideteks on siinkohal Ilisoni varasemad tööd  “70 puuvillast kitlit” ja ruumiinstallatsioon “Mets”. Marit Ilison on öelnud: “Olen huvitatud suhtest keha ja kanga ning installatsiooni ja ruumi vahel, mis kõik kokku annab inimesele tajutava aistingu kehast ruumis“. Marit on oma töid eksponeerinud muu hulgas BIO EST festivalil New Yorgis ja Londoni moenädala raames.

Tallinna Kultuurikatel on Marit Ilisoniga varasemalt koostööd teinud STALKER Festivali raames, kui Ilison eelmisel aastal festivali peakunstnik oli ning hetkel on disainer Kultuurikatla Hub & Labs programmi liige. Programm on avatud valdkondadevahelistele projektidele, et luua koostöös uuenduslike tooteid ja teenuseid. Programmiga on liituma oodatud nii etenduskunstnikud, muusikud, moedisainerid, kunstnikud ja teised, kelle idee määratlus ei kuulu ühtegi konkreetsesse teadaolevasse kultuurivaldkonda.
Info programmi kohta: http://hublabs.kultuurikatel.ee

26. september kell 18.00 / Kohaspetsiifiline näitus-installatsioon “Teine” / HOP galeriis, aadressil Hobusepea 2
28. september kell 18.00 / Moeetendus / Kultuurikatla Aias, Kalasadama 6 / Osalemine tasuta / Eelregistreerimisega 27. septembrini: show@7smic.com