“30. augustil stardib Eestist järjekordne ekspeditsioon, mis sedapuhku viib maastikusõiduhuvilised Gruusia/Georgia ning Armeenia väheavastatud ja raskesti ligipääsetavatesse mägipiirkondadesse. Kolmel eriettevalmistusega maasturil suundub 12 maastikusõiduhuvilist ligi kuuajalisele retkele läbi Venemaa, Gruusia ja Armeenia,” räägib Marko Kaldur Ohmygossip.ee’le.

“Ekspeditsiooni eesmärk on liikuda võimalikult palju väheasustatud piirkondades, tõusta mägedesse, kohtuda kohalike maastikusõiduhuvilistega ning külastada kohtasid, kuhu harva satutakse või kuhu ligipääs keeruline.”

“Muu hulgas kuuluvad ekspeditsiooni esialgsesse plaani ajalooline Gruusia sõjatee Vladikavkazist Thbilisi; Euroopa kõrgeim (2410 m) aastaringselt asustatud küla Ushguli, kuhu pääseb vaid loetud kuudel aastast eritehnikaga ligi; vaid Abano mäekuru kaudu raskesti ligipääsetav Omalo küla; Zhinvali veehoidla, mis mattis enda alla terve küla ning mille kirik on nähtav vaid madala veeseisu korral; Ughtasari järv ning sealsed muistsed kaljujoonistused; Vardzia koobaslinn; arvukad kloostrid ja kirikud sõjatee ääres ning mujal mägedes; kaunid loodusvaatamisväärsused, joad, järved; Kazbeki kustunud vulkaan,” jutustab Marko ning lisab:

“Tutvutakse kohalike elanike ning nende elu ja traditsioonidega. Vahepeal laskutakse mägedest ka lõõgastumiseks kohalikesse suurlinnadesse, kus nauditakse Gruusia ja Armeenia ööelu. Ekspeditsiooni käigus kohtutakse ka kohalike maastikusõiduhuvilistega, kelle juhendamisel loodetakse külastada teisigi paikasid, mis teada-tuntud peamiselt vaid kohalikele. Ekspeditsiooni pikkuseks kujuneb ligi 9000 km, valdavalt mägiteid ning maanteedeta maastikke.”

“Varasemalt on mitmed ekspeditsiooni liikmed osalenud muuhulgas legendaarsel maailmalõpuekspeditsioonil Ida-Siberisse Magadani; polaarjoone taha viinud ekstreemekspeditsioonil ning arvukatel teistel rasketesse piirkondadesse suundunud ekspeditsioonidel.”

Ekspeditsiooni blogi leiate: www.kaukaasia2013.blogspot.com