Nurjatute tüdrukute seriaalist tuntud Kirke Algma rääkis  kevadel Ohmygossip.ee’le, kuidas ta plaanib Ameerikasse raha teenima minna. Nüüd on näitlejanna veetnud seal terve suve ning paljastab sealse elu telgitaguseid.

Viimases intervjuus kuulsime, et põrutate Ameerikasse tööd tegema, kuidas seal elu on?
Siinne elu on kindlasti teistmoodi ja mulle eneselegi ootamult tabas mind alguses kerge kultuurivapustus. Inimesed on ühest küljest pealiskaudsemad, aga sind võetakse igal pool soojalt vastu. Tänaval naeratatakse, keegi ei jaluta ringi mossis ja tusase näoga. Siin olles saad aru, kui arenenud on Eesti infotehnoloogia poole pealt. Ameerikas on palju rohkem paberimajandust, kuigi tehnika ise on tunduvalt odavam. Väga paljud filmidest tuttavaks saanud stereotüübid vastavad tõele, kuigi kõik ameeriklased ei ole rumalad. On üks teatud grupp- ”redneckid“ nemad on küll lihtsalt öeldes matsid. Kui vaadata asja tudengi pilgu läbi, siis kuigi siin on haridus kallim ja tasuta kohti pole, on siiski tudengina lihtsam ära elada. Kui oled tudengina valmis kooli kõrvalt veidi tööd tegema, elab ilusti siin ära. Mulle meeldib see, et riided on võrreldes Eestiga siin kolm korda odavamad.

Palun rääkige lähemalt, millega seal tegelete?
Ma töötan ühes steakhouse’is ettekandjana. Kusjuures teenindaja amet ei ole siin ainult noorte pärusmaa, enamus minu töökaaslasi on vanuses 27- 45 ja vanemadki. Kuigi Ameerikas on tunnipalk kõrgem, saavad teenindajad pool miinimumpalgast, kuna siin tuleb ka jootraha deklareerida. Siinsed inimesed saavad aru, et teenindaja töötab ja elab jootrahast, seega on siin teenindajana lihtne raha teenida ja isegi oma peret ülal pidada. Vabal ajal naudin ma päikest ja erinevaid teemaparke, mida Orlandol pakkuda on. Kuna ma elan Florida linnas, mis on turismile suunatud, on siin üsna lihtne endale tegevust leida.

Kas olete siiani rahul olnud oma otsusega sinna suunduda?
Ma olen väga rahul. Ma olen kohtunud paljude imeliste inimestega, kellega ma kindlasti kavatsen edasi suhelda. Siinne päike ja õhkkond annab palju positiivset energiat.

Milliseid raskusi on siiani ette tulnud?

Algus oli kõige raskem. Me tulime siia kaheksakesi ja enamus meist ei tundnud teineteist. Meil polnud tööd ega elamiskohta, mis tähendas
kõigepealt väikses hotellis pesitsemist ja meeletut korteri otsingut. Ühe asja saime me kiirelt selgeks, ilma autota on Ameerikas peaaegu võimatu hakkama saada. Bussid sõidavad tihtipeale sellise graafiku järgi nagu parasjagu juhtub ja heal juhul tuleb buss iga 30min tagant. Vahemaad on siin jala käimiseks tohutult pikad. Läbi interneti korterit nii nagu Eestis siin ei leia, sellega võib kuid minna, peab ikka kohale minema. Esimesed päevad möödusid tulutult päikese käes tunde jalutades, ainuke, mis me saime oli päiksesepõletus.

Järgmine raskus oli see, et meile üllatuseks öeldi ühest kohast meile, et Orlandos on väga raske leida korterit kolmeks kuuks. Mingisuguse seaduse pärast on miinimum, mis nad pakkuda saavad 7 kuud. Tol hetkel oli natuke alla andmise tunne, aga siis läbi puhta õnne sain ma ühest korterite kompleksist kõne, kus me paar päeva varem käinud olime ning neil oli meile pakkuda korterit kolmeks ja pooleks kuuks üürida. Nii me siis asusime kaheksakesi elama kahetoalisesse ühe vannitoaga korterisse ja elu tundus jälle ilus. Siis hakkas kõik muidugi otsast peale, sest töökoht oli veel leidmata. Sellega on siin sama lugu, peab kohale minema. Mul vedas nii tohutult, et ma ei suuda seda siiani uskuda – teisel tööotsingu päeval leidsin ma endale lausa kaks töökohta. Praeguseks olen ma ühest loobunud, kuna kaks restorani oli minu jaoks liig.

Kas olete saanud ka näitlemisega seal tegeleda?
Ei ole jõudnud, kui see soov peaks tekkima, siis põrutan LA-sse.

Kuidas on seisud eraeluga?
Eraeluga on kõik korras.

Millal Eestisse tagasi naasete ja kas kodumaa igatsus on juba suur?

Mul pole veel tagasisõidu piletit ostetud, aga eks ma plaanin enamvähem ülikooli alguseks ikka tagasi jõuda. Ma ütleks, et mitte kodumaa igatus pole suur, aga oma perekonda igatsen küll väga.

Millised on plaanid sügiseks?
Ma pole veel külma sügise peale mõelnud, siin päikese käes on nii raske seda teha.

Lõpetuseks, kas välismaal on parem kui Eestis?
Nii raske on öelda, et kas parem või halvem. Igal pool on omad plussid ja miinused. Ameerika on Eestiga võrreldes niivõrd erinev, et raske on võrrelda.