Moekunstnik Lagerfeld, kes ise pidevat dieeti peab, leiab, et normaalkaalus naistel ei ole moelavadele asja. Ta avaldas oma seisukoha pärast seda, kui Saksamaa menukas naisteajakiri “Brigitte” kuulutas, et hakkab modellidena kasutama “tõelisi naisi”, vahendab Digitalspy.

Lagerfeld mõistis Saksa ajakirja professionaalsete modellide mitte kasutamise plaani hukka. Ta on veendumusel, et ajakiri andis lihtsalt ülekaaluliste naiste survele järele. Lagerfeldi sõnul on null suuruses modellide kritiseerijad ise paksud ja kadedad rmpstoidu sööjad. “Mitte keegi ei taha näha paksu modelli. Kena kehaga modellide kõige suuremad kritiseerijad on koduperenaised, kes istuvad televiisori ees ja vitsutavad kartulikrõpse,” räägib Lagerfeld.

Ajakirja “Brigitte” peatoimetaja Andreas Lebert rääkis aga, et ajakirja töötajad ei ole enam huvitatud piltide kaunimaks – sealkohal ka kopsakamaks töötlemisest.

“Aastaid kasutasime Photoshopi, et piitspeenikestele modellidele natukenegi naiselikkust lisada. Nende rinnad ja reied olid meie suurim probleem. Lõpuks leidsime, et nende “ümardamine” on vastik,” rääkis Lebert.