“Olen kuulnud öeldavat, et august on aasta kõige nukram kuu. Mõni vaatab mõtlikult esimesi kuivetunud puulehti, ritsikad kõrvus siristamas, ja õhkab, et näe – sügis on käes. Suvi on lihtsalt jõudnud küpsesse ikka. Ujun, käin metsas, sõidan ringi,” räägib Marten Kuningas oma suveplaanidest Ohmygossip.ee’le.

Marten Kuningas, kuidas teil on käesolev aasta siiani möödunud, mida põnevat olete teinud?
Tänan küsimast, Hillar, aasta on möödunud röögatult põnevalt. Nõudlus kvaliteetse muusikakuulamise järele muudkui kasvab. Inimesed on hakanud aru saama, et väikestest arvutikõlaritest või telefonist kuulates läheb hulganisti head muusikat kaotsi. Sageli on muusika teisejärguline pinin muude toimetuste taustaks, kuid neid, keda imeline sound on oma võllu haaranud, jäävadki kuulama ja jätavad muud tegevused kus see ja teine ning jätkvad hiljem hulga elujõulisemana. Seetõttu andsin sõprade ja fännide abiga välja vinüülplaadi mullu ilmunud albumist “Janu”. See ei ole, nagu paljud ehk arvavad, mingi nostalgia möödunud aegade suhtes ega ka midagi, mille kohta eestlane ütleb “moehullus”. LP-kuulamise kogemuses on midagi väga füüsilist. Sul on suur must ketas, millele saad ise (grammofoni)käpa peale panna. Sul on suur ilus plaadiümbris, mida saad käes hoida ja uurida. Sa saad kuulata üsna valjult, ilma et see väsitaks. Marten Kuninga vinüül on suuremates raamatupoodides müügil ja see kõlab paganama hästi!

Kas olete ka uusi laule salvestanud ning ehk on loota uut plaatigi?

Salvestan pidevalt ning loomulikult võib loota plaatigi. Ise loodan kevadeks.

Millised on teie plaanid edasiseks suveks?

Olen kuulnud öeldavat, et august on aasta kõige nukram kuu. Mõni vaatab mõtlikult esimesi kuivetunud puulehti, ritsikad kõrvus siristamas, ja õhkab, et näe – sügis on käes. Suvi on lihtsalt jõudnud küpsesse ikka. Ujun, käin metsas, sõidan ringi. Vaatan taevasse – neil päevil on tähemaastik õige lopsakas.

Milline on teie lemmikvärv ja kas te panete end ka riidesse vastavalt sellele?
Kõik värvid on lemmikvärvid. Riietumises olen robustne: kuna elan maa ja taeva vahel, siis näeb mind sageli pruuni ja sinist kandmas.

Milliseid toite te suvel süüa armastate ning ehk on teil anda ka mõni hea toiduretsept?

Söön kõike, mis suvel kasvab. Soovitan!

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Maa poolused sulavad.