”Lapsepõlves unistasin missiks saamisest nagu kõik väikesed tüdrukud sellisel ajal. Mäletan väga hästi, kuidas vaatasin Kroonikast kuldses kleidis Kristiina Heinmets (Aigro) pilte ja unistasin ise samast olukorrast ja missikroonist. Paraku läks teisiti ja sattusin hoopis juhuse tahtel modellimaailma. Kõik käis läbi tutvuste – tuttav modell kutsus mind endaga agentuuri ja seal tehti esimesed testpildid,“ räägib modell Lilian Lõhmus Ohmygossip.ee’le.

Kuidas jõudsite moemaailma? Kas unistasite sellest juba lapsepõlves?
Lapsepõlves unistasin ikka missiks saamisest nagu kõik väikesed tüdrukud tol ajal. Mäletan imehästi, kuidas vaatasin Kroonikast kuldses kleidis Kristiina Heinmetsa (Aigro) pilte ja unistasin ise samast olukorrast ja missikroonist. Läks aga teisiti ja sattusin hoopis juhuse tahtel modellimaailma. Kõik käis läbi tutvuste – tuttav modell kutsus mind endaga agentuuri ja seal tehti esimesed testpildid.

Kui kerge või raske oli modelliks saada?
Eestis modell olla ei ole kuigi raske, kuid välismaal on väga tugev konkurents ja palju ahvatlusi. Modellindus on noorele inimesele ülipõnev – pidevalt uued tutvused ja uued riigid. Moemaailma ohupooleks on kindlasti välimuse ja kaalu teema ja ohtrad kutsed igaõhtustele pidudele – noor inimene võib enesele märkamata end täiesti läbi põletada. Muidugi on paljudel edukatel modellidel probleeme ka kooli jõudmisega. Paljudel tippmodellidel on keskkool lõpetamata. Mina sain keskkooli lõpetatud ja pikemaks ajaks välismaale elama läksin alles peale seda.

Millest olete pidanud loobuma oma unistuste nimel?
Kahjuks on elus tavaliselt alati nii, et kõike korraga ei saa. Hiilgav karjäär ei jäta aega eraeluks ja pere kõrvalt on raske tööl käia. Õnneks on mul kõik tasakaalus – mitmeid aastaid tegelesin aktiivselt modellindusega ning hiljem suhtes olles jäin paiksemaks ja sain keskenduda uutele huvitavatele väljakutsetele.

Millised on teie tegemised täna ja millest unistate tulvikumastaabis?
Töötasin pea aasta turundusspetsialistina online veebikaubamajas, mis praeguseks hetkeks on kahjuks oma uksed Eestis sulgenud. See töö oli samuti tihedalt seotud moe ja trendidega. Sügisel kavatsen intensiivselt keskenduda ülikoolile – alustan viimast ülikooli aastat kujunduskunsti teaduskonnas, spetsialiseerudes moedisainile. Tulevikuunistused on ikka need samad mis meil kõigil – armastav ja kokkuhoidev perekond ning elu, millele saan rahulolevalt ja õnnelikult tagasi vaadata.

Kas aega jääb ka eraeluks?
Sel suvel olen saanud päris palju puhata ja reisida koos elukaaslase, perekonna ja lähedaste sõpradega. Seega võib öelda, et mul on elus kõik parajalt tasakaalus. Alati tuleb ette kiiremaid ja rahulikumaid perioode. Tuleb osata oma elu tasakaalus hoida.

Kuhu soovite jõuda aastate pärast ja kas tulevik on seotud Eestiga?
Aastate pärast loodan, et olen täitnud mõned tööalased unistused ning saan keskenduda perele. Ma ei saa kindlalt väita, et mu tulevik on seotud Eestiga. Mingi kripeldus on sees veel kasvõi mõneks aastaks mujale kolida ja end proovile panna. Olen väga seiklushimuline ja pean pidevalt avastama uusi ja põnevaid kohti. Tagasi koju saab alati tulla.

Milline on Teie elumoto?
Mul pole küll konkreetset elumotot välja kujunenud, aga mulle väga meeldib mõte, mille annab edasi laul: “Everybody’s Free To Wear Sunscreen”. Kui mul on väga hea tuju või kui sul on väga halb tuju, siis armastan seda laulu kuulata. See laul annab ka minu elumoto hästi edasi.

Mida sooviksite öelda Eesti inimestele?

Soovin, et eestlased oleksid julgemad. Julgemad naeratama, julgemad olla tõeliselt õnnelikud ja vabad, julgemad avastada maailma, aksepteerima teistsuguseid inimesi ja kultuure, julgemad elust täiel rinnal rõõmu tunda! Julgege tõeliselt armastada – kasvõi elu ennast.