Berliinis asuv ärikiirendi Startupbootcamp võttis oma tiiva alla ka Eesti ettevõtte High-Mobility, mis arendab autodesse uudset meelelahutus-, navigeerimis-, elektroonika- ja seadistussüsteemi. Startupbootcamp pakub 11 valitud ettevõttele järgmise kolme kuu jooksul tuge ärimudeli lihvimiseks, toote arendamiseks ja turule toomiseks, vahendab E24.

“Tahame lihtsustada seda, kuidas inimesed täna auto erinevaid seadmeid juhivad. Selleks asendame autodesse ehitatud kontrollpaneelid täielikult või osaliselt nutiseadmetega, mida inimesed juba nagunii igapäevaselt kasutavad. Mõtte elluviimiseks annab kiirendis osalemine kindlasti lisahoogu,” ütles Risto Vahtra, High-Mobility üks autoritest.

“Tulevikus võiks olla igas autos dokk, mis ühendab auto kõiki olulisi funktsioone ning muudab need kontrollitavaks ja juhitavaks läbi kasutaja isikliku nutiseadme. Olgu selleks näiteks telefon või tahvelarvuti. Nii on võimalik autotootjal ehitada kaalult kergemaid autosid, vähendada energiatarbimist, hoida kokku suuri summasid, mis kulutatakse täna eritarkvara loomiseks ning kasutaja saab auto funktsioone juhtida juba tuttava seadme abil,” lisas Vahtra.