“Tegelen hetkel kahe dokumentaalfilmi tegemisega ja samuti on käsil uus raamat. Püüan need valmis saada, siis vaatan, mis edasi saab,” räägib äsja meie presidendiprouast raamatu välja andnud Katrin Lust. Oma elu kirjeldab ajakirjaneiu aga sõnadega: “Ma olen nagu mingi ringi kõndiv mängufilm… kohvi ei saa ka ostma minna nii et vahepeal äpardust ei tekiks.”

Katrin Lust, te käisite Soomes Evelin Ilvese isal külas. Millise mulje presidendiproua isa teile jättis ning milline on olnud vastukaja televaatajatelt?
Evelin Ilvese isa jättis väga toreda ja intelligentse inimese mulje mulle. Mul oli temast ka inimesena kahju. Ta tundus olevat üksik ja liialt palju omaette ja oma mõtetes. Televaatajate emsotsioone ma ei tea. Kui lugu valmis, siis liigun juba uute ideedega edasi. Mul oli hea meel, et sain teda uudistele ja oma raamatu tarvis intervjueerida. Kui Evelini ema tegi mulle mitmeid ründavaid ja sõimavaid ning koledaid kõnesid, siis presidendiproua isa oli väga meeldiv, rahulik ja mõistev minu töö ja oma tütre ning enda positsiooni suhtes. Selliste inimestega on meeldiv suhelda.

Te kirjutasite Evelin Ilvesest raamatu. Millal raamatu koostamise mõte tekkis ja kas olete Evelin Ilvesega raamatu teemal rääkinud?

Raamatu idee tekkis kirjastusel Kunst. Ma ei ole proua Ilvesega kunagi kohtunud, kuid olen saatnud presidendi kantseleile kirja, et soovin temast raamatut kirjutada ning olen valmis koostööle.

Milline on Evelin Ilves teie silme läbi?

Karjerist.

Te töötate TV3- es reporterina. Millal ja kuidas te sattusite TV3- e?

Programmidirektor kutsus proovilugusid tegema ja mulle hakkas nende juures meeldima. Ma loodan, et tunne on vastastikkune.

Milliseid ameteid te olete oma senise elu jooksul pidanud?

Olen olnud ajakirjanik suure osa oma elust. Esimese Ekspressi artikli kirjutasin 17- aastaselt. Olen töötanud ka ettekandjana Londonis ja korra isegi Floridas, Ameerikas.

Huvialad?
Mulle meeldib väga sporti teha. Tennises olen küll käpard, aga mulle meeldib seda mängida. Samuti jumaldan mäesuusatamist ja ujumist. Ratsutada meeldib mulle ka, aga ainult hobustel keda ma üdidni usaldan nagu minu väike armas Maasikas Argentinas. Lugemine ja male kuuluvad samuti mu nõrkuste ja hobide hulka. Kirjutamine on huviala, hobi, nõrkus ja õnneks minu töö.

Naljakaim või põnevaim seik senisest elust?
Ohjah, neid juhtub koguaeg. Ma olen nagu mingi ringi kõndiv mängufilm… kohvi ei saa ka ostma minna nii et vahepeal äpardust ei tekiks.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja sügiseks?

Tegelen hetkel kahe dokumentaalfilmi tegemisega ja samuti on käsil uus raamat. Püüan need valmis saada, siis vaatan mis edasi saab.

Millist muusikat te kuulata armastate ja kes on teie lemmikud?
Väga meeldib Lana del Rey, Leonard Cohen, The Keane, Tchaikovsky… muusikamaitse on äärmusest äärmusesse. Oleneb tujust…

Millist raadiojaama te enim kuulate?
Raadiot kuulan viimasel ajal muusikapalade järgi ja klõpsin jaamalt jaamale.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Südamel on väga palju, aga Hillar sa ei jõuaks kõiki neid asju kirja panna.. Haha.