Täna õhtul algab 42. Saaremaa ralli, mis on sügiseti kujunenud Saaremaa rahvarohkeimaks ürituseks ja on lisaks sportlastele meelitanud saarele ka hulgaliselt pealtvaatajaid.

Täna õhtul kell 18.20 sõidab poodiumilt Kuressaare kesklinnas maha esimene võistlusauto rallirajale ja homme õhtul kell pool kuus sõidab samasse kohta esimesena väärikas Saaremaa ralli 2009 võitja. 23 tunniga tuleb enam kui 130-l starti tuleval võistlusautol läbida üheksa kiiruskatset 107 kilomeetriga, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Korraldajate omavaheliste erimeelsuste tõttu on tänavu Saaremaa ralli kaubamärk muutunud endise sinise asemel punaseks ja tänavu jääb rallist välja ka Oriküla paarikatse. Küll on aga tänavu enam tähelepanu pööratud publikuohutusele. Selle on eelkõige tinginud just tänavused ralliõnnetused, mis kandunud publiku sekka.

“Turvamehi on rohkem, alad kus pealtvaatajad tohivad seista on tähistatud silmapaistvamalt,” ütles Saaremaa Ralli direktor Toomas Sepp.

Kuigi ralli kogupikkus jääb pisut alla 500 kilomeetri, ütles eelmise aasta võitja Ott Tänak, et reeglina pannakse asjad paika ikkagi alles viimasel kiiruskatsel. “Eks viimane Undva katse, see on pikk katse ja see mängib kaardid kellelegi kätte ja seal otsustatakse palju ära,” ütles Tänak.

Aga sügisene ralli Saaremaal tuhandete pealtvaatajatega on viimaseks maiuspalaks ka kõikidele saare majutusettevõtetele enne vaiksemat talvehooaega.