Rootsi ajaleht Affärsvärlden kirjutab, et Stockholmi börsist on tervelt 70 protsenti ehk neli triljonit krooni 15 mõjuka perekonna kontrolli all. Rootsi äri- ja finantsmaailmas on 50 aastaga väga palju muutunud, kuid üks hämmastav asi on jäänud samaks – kui 1960. aastatel valitses Rootsi äriilma 15 mõjukat perekonda, siis ka praegu on Stockholmi börsist 70 protsenti 15 mõjuka perekonna kontrolli all, ehkki paljud neist ei ole enam need, kes 50 aastat tagasi.

50 aasta eest olid võimul: Wallenberg, Söderberg, Wehtje, Johnson, Bonnier, Kempe, Klinsspor, Jeansson, Dunker, Broström, Schwartz, Hammarskiöld, Jacobsson, Åselius ja Thorne-Holst. Viieks kõige olulisemaks neist peeti perekondi Wallenberg, Wehtje, Johnson, Bonnier ja Broström, keda politoloog Carl-Henrik Hermansson nimetas raudse rusika viieks sõrmeks.

Praegu domineerivad: Wallenberg, Kamprad, Persson, Rausing, Stenbeck, Douglas, Schörling, Lundberg, Johnson, Lundin, Bennet, Paulson, Olsson, Bonnier ja Söderberg.

Wallenbergid on ka Eestis tegutseva panga SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) eelkäija Stockholms Enskilda Bank´i asutajad ning olnud juba poolteist sajandit Rootsi üks võimsamaid perekondi. André Oscar Wallenberg asutas SEB panga 1856. aastal ning teda peetakse väga esirindlikuks meheks, kuna tema oli väidetavalt esimene, kes võitles naiste õiguse eest avada pangakontot.