Tartus Anna Haava 7a hõivatud majas avas pühapäeval, 7. juulil kell 12.00 teiseks hooajaks uksed Vaba Pood, vahendab BNS. Vaba Poe mõte on lihtne – too mida saad, võta mida vajad. Nii saavad asjad liikuda inimeselt inimesele ilma rahata. Poodi võid tuua asju nagu riideid, raamatuid, mänguasju, nõusid, tehnikat ja muud, mida endal enam vaja ei ole.

Ainuke tingimus on see, et need peavad olema puhtad ja kasutuskõlbulikud. Samas võid leida midagi, mis endal puudu on. Suuremate esemete nagu mööbel, kodumasinad jm puhul saad jätta eseme kirjelduse, pildi ja kontaktandmed, eraldi kokkuleppel võib need ka poodi tuua.

Vaba Poe idee kasvas välja üritusest Väga Väga Vaba Turg. See on kõigile avatud rahatu turg, kus asjad liiguvad inimeselt inimesele kinkimise või vahetamise teel. Tartus oli taoline turg toimunud neli aastat, kui sellega seotud inimesed leidsid, et Väga Väga Vaba Turu formaati võiks asendada paiksem ja tihedamini avatud Vaba Pood. 2012. aasta kevadest sügiseni tegutsenud tasuta asjade pood Anna Haava tänaval osutus väga edukaks.

Erinevas vanuses külastajaid jagus igasse nädalasse. Küll said uusi majapidamistarbeid inimesed, kes tulekahjus kogu oma vara kaotanud olid või leidsid juhuslikud möödajalutajad just selle ammu otsitava raamatu.

Vaba Pood hakkab Anna Haava 7a hõivatud majas avatud olema kolmapäeviti kell 16.00 – 19.00 ja pühapäeviti kell 12.00 – 18.00.

Rohkem infot ja täpsem ajakava Anna Haava 7a hõivatud maja kodulehel squatartu.wordpress.com.