Puhata, nii et see oleks ka natuke puhkuse moodi, saab ehk alles vast kusagil hilissügisel. Sügisel toovad koormust ju veel ka erakondade valimiskampaaniad. Poliitika on ju nagu showbusiness. Ka valimiskampaania käigus tehakse palju üritusi. Mida peab aitama, teenindama jne. See on „kuum suvi“ ja ees ootab ka „valimiste-eelne kuum sügis“,” räägib Tallinna Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le.

Riho Rõõmus, kuidas on teil möödunud käesolev aasta siiani, mida põnevat meenutaksite?
Isiklikus elus on see aasta kulgenud väga toredalt. Stiilis – iga lõpp ei ole muud kui algus uus. Minul on palju toredaid uusi algusi. Nagu meie viimase eurolaulu sõnad ütlevad.

Aga tööl on see aasta olnud parasjagu pingeline. Kogu see pool aastat. Kuna üritused, mis toimuvad Lauluväljakul (eriti suvised üritused) on suured ja keerukad, siis juba läbirääkimiste pidamine, lahenduste väljatöötamine, kauplemine ja kokkulepete sõlmimine on väga raske ja närvesööv protsess. Ja siis muidugi ürituste vahetu ettevalmistamine, läbiviimine ja demontaaž. Ja nii kui üks üritus saab kiiruga kokku pandud, algab tihti juba uue ürituse või kontserdi või festivali ülesehitus. Ja nii läbi suve.

Millised on teie plaanid suveks?

Puhata, nii et see oleks ka natuke puhkuse moodi, saab ehk alles vast kusagil hilissügisel. Sügisel toovad koormust ju veel ka erakondade valimiskampaaniad. Poliitika on ju nagu showbusiness. Ka valimiskampaania käigus tehakse palju üritusi. Mida peab aitama, teenindama jne. See on „kuum suvi“ ja ees ootab ka „valimiste-eelne kuum sügis“.

Ega muid tegemisi suvesse plaanida ei saagi. Kõik on seotud Lauluväljakuga.

Milliseid artiste võib Tallinna Lauluväljakul esinemas näha?

Osad artistid on suvel juba Lauluväljakul ära esinenud, osad kohe Õllesummeri suur-programmiga tulemas. Tõnis Mägi teeb Lauluväljakul oma juubeli kontserdi. Jaan Tättelt ootame ilusat ja menukat kontserti. Muidugi Robbie Williams. Varsti kuulutatakse välja ka ühe menuka vene artisti kontsert. No ja neid tuleb veel ja veel. Tuleb ainult reklaami jälgida.

Kuidas läks Rock Summer, kuidas kommenteeriksite toimunud üritust?

Rock Summerist on juba palju kirjutatud ja räägitud. Mitmeid esinejaid on juba ka nähtud ETV vahendusel. Minu arvates oli Rock Summer hästi läbiviidud. Nii muusikalises osas kui ka korralduslikult. Muidugi, pilet oleks võinud odavam olla. Võib olla oleks siis ka rahvast rohkem olnud. See ei tulenenud korraldaja ahnusest. Pigem oli see strateegiline möödapanek.

Kõiki esinejaid ma ei jõudnud näha, aga need keda ma pikemalt vaatasin, meeldisid mulle väga. Nt. Maria Roxx – väga energeetiline ja veenev esitus. Vaiko Epliku kava oli väga kõrgel tasemel, ka videograafika show´le oli erakordne. No ja mina fännan väga Brian Adamsit, ja ei pidanud pettuma. Väga ausalt, maitsekalt ja väga hea show ning soundiga tehtud esitus.

Kas teid ennast võib ka laulmas ja mängimas näha?
Sel aastal olen külalisesinejana paar korda saanud esineda koos ansambliga, mille asutajaliige ma kunagi olin – Vanaviisi. Nüüd on Vanaviisi kooseis 100% vahetunud, aga mehed mängivad väga hästi ja ka esinemisstiil on ehe ja hea. On vanu laule värskes kuues, on uusi omaloomingulisi lugusid, on covereid. Hea tunne oli näiteks koos Vanaviisiga mängida Rahvarinde „kraavitalgud`25“ mälestusüritusel. Tookord, 25 aastat tagasi, mängis rahvusraamatukogu kraavikaevajatest talgulistele ju samuti Vanaviisi.

Kus ja millal te oma puhkuse lõpuks veedate?
Puhkama tahaks (pigem saan) minna kusagil sügisel. Siis kui Eestimaal juba ilmad külmaks ja niiskeks lähevad. Ja siis tahaks kusagile sooja kohta. Akusid laadima.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Ega midagi väga hingel pakitsevat ei olegi. Asjad on nagu nad on, ja elu läheb nagu ta läheb. Igaüks saab seista enda eest ja lisaks peab üritama toetada oma lähedasi. Paljusid asju, mille pärast me hädaldame või viriseme, me nagunii mõjutada ei suuda. Aga osa asju suudame – sellepärast peab ka valima minema. Ja valimistel peab hästi mõtlema, kellele me oma hääle anname. Riigijuhtimise seisukohalt on see meie üks võimsamaid relvi ja vahendeid, et midagi mõjutada ja muuta – valida parimad inimesed.