“Südamel on tõesti see, et Eesti autorite ja eestikeelset muusikat jääb raadiotes aina vähemaks. Kui 10 aastat tagasi oli see suhe väidetavalt 50/50, siis nüüd ainult 11/89. Loogiliselt võttes peaks olema see vastupidi,” räägib armastatud muusik Karl Madis Ohmygossip.ee’le ning lisab, et see on kuritegu: “Ütlen ausalt, et tegemist on kuritööga Eesti muusikute ja autorite vastu.”

Karl Madis, kuidas on teil möödunud käesolev aasta siiani, mida põnevat meenutaksite?
Siiani on olnud väga töine ja kiire ning rahunemist veel ei paista.

Kas te Eurovisiooni ka vaatasite ning millise riigi laul teile enim meeldis?

Ikka vaatasin. Väga häid laule oli tõesti palju, aga ühte kõige kõige paremat on raske välja tuua.

Kas te “Teeme ära” talgutest ka osa võtsite?

Loomulikult võtsin.

Kas teil pole olnud soovi poliitikuks hakata ja näiteks tulevikus riigikogusse kandideerida?
Sellist soovi pole mul kunagi olnud ja tunnen poliitikutele kaasa, millega nad igapäevaselt tegelema peavad. Paha hakkab isegi sellele mõeldes.

Kas teil on plaanis ka uusi laule salvestada ja ehk annate ka uue plaadi välja?

Uued laulud on just valminud ja tean, et näiteks Kadi raadios on kõige uuem laul „Ooajee“ edetabelite tipus.

Viimasele sai valmis ka video.

Üks uus laul kannab veel pealkirja „Lilled emale“, mida saab kuulata vist ainult youtube´ist.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Südamel on tõesti see, et Eesti autorite ja eestikeelset muusikat jääb raadiotes aina vähemaks. Kui 10 aastat tagasi oli see suhe väidetavalt 50/50, siis nüüd ainult 11/89. Loogiliselt võttes peaks olema see vastupidi.

Ütlen ausalt, et tegemist on kuritööga Eesti muusikute ja autorite vastu. Eesti riigist läheb autoritasudena välja 30 korda rohkem raha, kui sisse tuleb. Ja välja läheb väga suures osas meie maksumaksjate raha, sest mõtlematult kasutatakse meie raha välismaise muusika propageerimiseks raadiotes, kuigi internet on täis igasugust muusikat ja kõigile kättesaadav. Siinkohal ma ei räägi endast, vaid sellest, et kui nii edasi läheb, on hiljem piinlik lastele ja lastelastele otsa vaadata, kui nad kunagi küsivad, miks Eesti muusika välja suretati? Kuigi meie muusikute tase on kindlasti ka maailma tase ja plaate tehakse vähemalt 100 tk aastas, ei jõua need siiski eetrisse, kui just tegu pole mõne suurfirma väljaandega.