“Olen töötanud koolis eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Hetkel töötan aga hoopis lasteaiaõpetajana. Eks selliseid lühiajalisemaid töid ka ole olnud – näiteks olen olnud ka uudistetoimetaja ja edastaja,” räägib ansambel Paha Polly solist Liana Kolodinskaja Ohmygossip.ee’le.

Liana Kolodinskaja, te olete ansambli “Paha Polly” solist. Millal see ansambel loodi ja miks just selline nimi ansamblil on?
Ansambli tegevuse algusest saab augustis juba 8 aastat – loodi aastal 2005. Nimi tuli ansambel Nirvana loo järgi, mille nimi oli „Polly“. Me kaverdasime seda lugu ning sealt tekkisid igasugused naljakad nimemängud, kust arenes välja Paha Polly.

Kes kuuluvad “Paha Polly” koosseisu nimeliselt ning kus ja millal võib teid esinemas näha?

Esinemas võib meid näha 21. juulil Võsul ning augusti alguses ürituse Rock Ramp raames Viljandis. Bändi koosseis on läbi aegade olnud kirev. Bändist on läbi käinud vähemalt 10 inimest. Peale minu on peaaegu algusest peale olnud bändiga bassimees Ervin Sokk ning kitarrist Kaur Pai. Hetkel mängib meil trumme Mari Rauba ning süntesaatoril on Taavet Schotter.

Kes teile laulusõnu kirjutab ning kuidas sündis laul võilille põllust?

Suurema osa laulusõnu olen mina kirjutanud, mõned ka kitarrist Kaur Pai. Laul „Naerame“ sündis minu jaoks juba tegelikult aastal 2006. Kui olin oma maakodus ning kodu trepilt avanes idülliline vaade võililledest tulvil põllule. Tahtsin, et aeg jääks seisma. Otsisin kiiresti toast kitarri ning sealsamas õues trepi peal see lugu sündis. Teine huvitav fakt on selle loo salvestamise kohta. Esimest korda salvestasime selle loo linti Lätis Valmieras – tol korral see salvestus aga ebaõnnestus ning olime kõik ühel arvamusel, et seda ei saa kasutada. Meie toonane trummar Alari aga käis peale, et salvestaksime loo uuesti mõnes Eesti stuudios, kuna tema arust selles loos oli midagi. Jäime nõusse ja salvestasimegi loo uuesti Tartus Forwards Stuudios ning see variant on nüüd kõigile kuulamiseks raadiotes, plaatidel jne.

Te kandideerisite ka raadiojaama Elmar uue saatejuhi otsingul. Millal ja kuidas selline soov tekkis ning kas teete ka Elmaris saateid?

Kandideerisin tõesti ning osalesin selles võistluses. Tegelikult soovitas mul osa võtta ema ning hiljem ka üks hea sõber. See pani mind asja üle mõtlema ning lõpuks otsustasin, et see oleks üks tore väljakutse. Ega ma muidugi ei oodanud uneski, et seal nii kaugele jõuan. Suve jooksul võib mind seal raadios vahepeal kuulda küll!

Milliseid ameteid te pidanud olete ja millist tööd te praegu teete?

Olen töötanud koolis eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Hetkel töötan aga hoopis lasteaiaõpetajana. Eks selliseid lühiajalisemaid töid ka ole olnud – näiteks olen olnud ka uudistetoimetaja ja edastaja.

Huvialad?
Suurim huvi on ikka muusika. Meeldib väga laulda, kitarri mängida, laule teha, lindistada – üldse muusika kallal nokitseda. Aga veel armastan lugeda, reisida ja matkata, looduses olla.

Perekond?
Olen pärit suurest perest – on kaks õde ja kaks venda – selles mõttes on mul väga vedanud. Ema ja vanavanemad on ka väga toetavad olnud alati. Endal mul veel lapsi pole.

Millist muusikat te ise kuulate ja kes on teie lemmikud?

Kuulan erinevat pop- ja rockmuusikat. Nii maailmast kui Eestist. Suurim lemmik Eestist on olnud läbi aegade ansambel Vennaskond. Kui vaadata Läände, siis hetkel on mind täiesti lummanud Lana Del Rey.

Millised on teie plaanid suveks?

Suvel kavatesen natuke puhata, natuke reisida, veidi matkata, pisut muusikat teha, pere ja sõpradega olla, veidi ka tööd teha.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Soovin öelda inimestele, et leidke aega puhkamiseks ning leidke aega oma lähedaste jaoks. Isegi siis, kui elu on kiire. Vahel on hea lihtsalt aeg maha võtta.