“Selgeltnägijate tuleproovis” skeptiku ja loogikuna üles astuv endine uurija Alice Järvet nendib, et majanduskuritegude lahendamisel pole Eestis selgeltnägijate abi tarvitatud — pigem analüüsib politseitöötaja juhtumite uurimisel arveid, pangakontode liikumisi, kaustu ning inimestevahelisi seoseid.

“Kui nõidade või selgeltnägijate kasutegur oleks politseitöös laiemalt kinnitust leidnud, oleks ju ka kadumaläinud inimesed kõik üles leitud, kuriteod avastatud ja vargusi ei oleks,” tõdeb ta Õhtulehele kerge ohkega ja lisab, et sel juhul elaksime palju helges maailmas.

Uurija lähtub Alice’i sõnul oma töös sisemisest veendumusest. “Tal on kuriteost kolm-neli eri versiooni, aga üks neist klapib justkui kõige rohkem. Need komponendid, mis selle veendumuse tekitavad, ongi mõistus, loogika ja kõhutunne ehk intuitsioon,” selgitab Järvet.

Ta rõhutab, et usaldada ei tohiks ei poliitikuid, selgeltnägijaid ega kirikut, sest nood kõik on seotud manipulatsiooniga. “Usk iseendasse teeb õnnelikuks,” särab ta, sest tema on õnnelik naine.