“Mul on lausa piinlik, et keskmine eestlane oma suhteliselt kesise palgaga ei ole võimeline Pärnusse puhkama minema. Üks Õhtulehe kolleeg ütles armsalt, et ka temal ei ole raha, et suvel kodumaal puhata. Ta ütles, et hulka odavam on sõita Hispaaniasse või Türki selle raha eest, mis kulub Pärnu või Saaremaa sõidu peale. Tal on õigus,” kirjutab Katrin Lust-Buchanan oma Õhtulehe blogis.

“Arvuti pakub tubasid idiootselt kopsakate hindadega ja piltidel klikkides haarab mind mõte, mida Pärnus müüakse. Hotellid on kulunud ja keskpärased – hinnad aga kallimad kui mõnes metropolis. Isegi Tallinnas on võimalik ööbida odavamalt kui suvel Pärnus.”

“Vaatan neid teisi hotelle kaa, mida välismaine otsingumootor mulle pakub. Iga eramaja on sellel leheküljel keegi nimetanud villaks ja iga kortertuba on külalistemaja. Põhimõtteliselt pakutakse Pärnus ööbimist viiekordses kortermajas, kellegi magamistoas 50-70 euro eest. Absurd, kas pole?”

“Paar suve tagasi käisin Montenegros, kus on imeilus läbipaistev sinine Aadria meri, mägiteed ja kaunid rannad. Ka seal oli iga eramaja kohale riputatud silt, et tuba antakse üürile. Päris villa moodi suures majas pakuti avara rõduga tuba – vaatega merele ja mägedele – hinnaks 15-40 eurot. Pärnus pole kõigis nendes pakutavates villades ja külalistemajades aga mingit merevaadet ja hinnad on aetud sõna otses mõttes üle võlli.”


Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehe veebist