“Käesolev aasta on olnud väga tegus just minu pedagoogi tööd arvestades. Vast kõige õnnestunum hetk oli Harjumaa Laululaps 2013, kus minu kaks last said oma vanusegrupis teise koha, ning üks esikoha! Lainega on olnud esinemisi nii vanadele, kui ööklubis noortele,” räägib Sirje Põllu Ohmygossip.ee’le.

Sirje Põllu, kuidas teil käesolev aasta on siiani möödunud, mida põnevat meenutaksite?
Käesolev aasta on olnud väga tegus just minu pedagoogi tööd arvestades. Vast kõige õnnestunum hetk oli Harjumaa Laululaps 2013, kus minu kaks last said oma vanusegrupis teise koha, ning üks esikoha! Lainega on olnud esinemisi nii vanadele, kui ööklubis noortele. Hiljaaegu toimus esinemine ööklubis Kassa Pärnus.

Kas te võtsite osa ka “Teeme ära” talgutest?

Teeme Ära talgutest võtame oma külaga osa algusest saati ja külakoristuse traditsioon ei ole meile üldse võõras. Tore on tõdeda, et inimeste teadlikus heakorrast on tugevalt kasvanud. Juba teist aastat pole meil enam vaja läinud suurt prügikonteinerit, vaid on jätkunud kilekottidest, kuhu kogu talguprügi ära on mahtunud.

Kuidas teil möödus Emadepäev, mida sellest tähtpäevast meenutaksite?

Emadepäev-Perepäev ja nii meie külas juba kuuendat aastat. Kõigepealt kõik minu kasvandikud Beebikoolist, lasteaiast ja koolist esitavad suurpärase kontserdi, ning seejärel toimub üritus väljas kogu perele. Sel aastal oli meil külas Kaitseliit, kes oma tegemisi tutvustas, telgid üles pani, kus sai näha tõelist sõdurielu, sõita punaseristi autoga, tutvuda relvadega, ning süüa ka sõdurisuppi.

Kas plaanite ka poliitikuks hakata ja riigikokku kandideerida?

Poliitik olen ma juba praegu, sest olen Jõelähtme vallavolikogu liige. Sügisel lähen veelkord kandideerima. Riigikokku ei plaani kandideerima minna. Arvan, et on ilusamaidki tegemisi siin ilmas!

Kuidas on läinud Neeme Naiste Rannavalve Seltsil?
Neeme Naiste Rannavalve Selts tegutseb ikka täis jõudu ja tahtmist külaelu edendada. Mitu suurt üritust juba seljataga. Emadepäevast juba rääkisime aga oli ka järjekordne kokkamine koos kuulsusega. Seekord siis oli kolleeg Mait Maltis, kes oma pere lemmiksööki valmistas.

Kus ja millal võib teid näha ansambliga “Laine” esinemas?
Lähiajal on erapidudel laulmist aga suvel ka vabas õhus, näiteks Viimsis!

Millised on teie plaanid lähemal ajal?
Mai lõpp oli jube tihe, läbi oli vaja viia viis erinevat lõpupidu ning 1.juunil osalesime oma Mudilaskooriga ka Harjumaa Laulu ja Tantsupeol. Nüüd loodan väga, et saan ka puhata. Minu jaoks puhkus on see, kui saan hommikuti kaua magada, no nii kella 12.00-ni. Siis olen jälle tegus kuni sügavate öötundideni.

Mida te arvate Eurovisioonist ja Birgit Õigemeele esitatud laulust “Et uus saaks alguse”?

Birgit on tubli tüdruk, temas on palju tahtejõudu ja laulu ta esitas väga korrektselt, häbeneda küll pole midagi. Arvan, et see laul oleks kümme või rohkem aastat tagasi kindlasti ilma teinud, aga tänapäeval on maitsesuunad liikunud hoopis teist soodu. Ärgu Mihkel pahadagu! Ega staar Inglismaalt nüüd kuidagi ei üllatanud. Meie laul oli ikka kordades parem!

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Meie väike Eesti hakkab käest lagunema, sellist vaimustust ja uhkust oma rahvas ei näe juba ammu! Poleks nagu millelegi enam loota. Kurjust ja ülbust on liiga palju ja eks see poliitika ajab omakorda veel meie väikest rahvast tülli! Aga peamine on, et me elame riigis, kus kehtib rahu ja me saame oma emakeeles haridust. Meil on ilusad neli aastaaega ning oleme õnnelikud, et me oleme olemas. Kui isegi südametunnistust saab osta, siis tervist mitte! Hoidkem end ja oma lähedasi!