10. oktoobril avab fotograaf Kaupo Kikkas Nokia Kontserdimaja fuajees personaalnäituse “Backstage”, mis portreteerib 16 mustvalgel fotol tuntud jazz-muusikute lavataguseid emotsioone.

Näituse autor Kaupo Kikkas märkis, et kui tüüpiline kujutelm ühe muusiku portreest on ikka seotud lavaga – et foto annaks edasi valju muusikat, värve ja dünaamikat – siis “Backstage” koosneb hoopis kaunitest mustvalgetest portreedest, mis on tehtud lava taga.”Valisin meelega nii lihtsa ja staatilise formaadi kui võimalik, et jätta kogu mängu ilu pildivaataja fantaasia kanda. Ei mingeid värve, ilusaid riided ega lavavalgust – lihtsalt üks aus pilk,“ tutvustas Kikkas oma uut näitust.

Näitusele „Backstage“ välja pandud portreed ja kogu näituse meeleolu teeb harukordseks tõik, et fotod on üles võetud vahetult pärast artistide menuka kontserti lõppu, otse lavalt maha astudes. „See energia, mis äsja lavalt saabunud muusikust kaamera ees vabaneb, kui täis saal veel aplodeerib ja jalgu müdistab, on lausa õhus tunda,“ jagas Kikkas lava tagant saadud emotsioone ja tunnistas, et peatselt avatav näitus on talle ka isiklikult eriti oluline, andes võimaluse ühendada kaks ammust armastust – jazz-muusika ja portreefoto.

Kokku saab näitusele „Backstage“ üles seatud 16 mustvalge portreefoto kaudu osa Tallinnas Jazzkaarel esinenud nii maailma kui Eesti jazz-muusika tippude lavatagusest olekust. Kikkase terase kaamerasilma ette on teiste seas jäänud ka viie Grammy võitja Paquito D’Rivera, USA „trummivõlur“ Will Calahoun, Eesti muusikutest aga näiteks saksofonist Raivo Tafenau ja kitarrist Jaak Sooäär.

Kõik fotod on pildistatud keskformaatkaameraga ja trükitud parima kvaliteediga Epsoni materjalidele, mis annab piltidele 100 aastase tuhmumiskindluse ja kvaliteedigarantii. Mustvalgetele piltidele lisab sära omapärane läikivast alumiiniumist alusmaterjal.

Kaupo Kikkas on Eesti fotograaf, kes töötab igapäevaselt kommertsfotograafi ja fotoõpetajana Eestifoto Stuudios ja loob igapäevase töö kõrvalt pidevalt ka omi näituseprojekte. Kikkas on teinud kaastööd enamikele Eesti meediaväljaannetele ning osalenud ka kümnete fotovõistluste žüriides.