Detsembris alanud konkurss laste teleseriaali idee leidmiseks tõi ETV2 toimetusse hulga pakkumisi, mille seast valiti võidutööks Mihkel Ulmani kirjutatud lugu “Väikelinna detektiivid”. Sügisel eetrisse jõudev linateos filmitakse režissöör René Vilbre juhtimisel üles suvel, ning ETV2 kutsub kõiki näitlemishuvilisi lapsi vanuses 10-13 aastat enda osalemissoovist märku andma veebilehel www.detektiivid.ee. Uue sarja peaosadesse valitakse kaks poissi ja kaks tüdrukut.

“Väikelinna detektiivide” lugu keerleb Haapsalus toimuvate salapäraste ja kriminaalsete sündmuste ümber. Kaovad kellad, koerad, inimesed – vahel mõistuski! Neli noort detektiivi proovivad linna kaosest päästa ja mõnikord see neil ka õnnestub. Loo teine liin viib vaatajad aga keskaegsesse linnusesse, kus mungad püüavad leida tarkust, et valmistada kulda ja salapärast väikest inimest – homunkulust.

Nii ühinevad kaks maailma, kriminaalne tänapäev ja tume keskaeg ühes väikeses Eesti linnas, et loo lõpuks jõuda Haapsalu Valge Daami müsteeriumi lahendamiseni. Võib olla…

Tüdrukud-poisid, keda huvitab näitlemine ja kes saaksid veeta oma suve Haapsalus, peaksid leidma endast fotosid ja tegema lühikese tutvustava videoklipi ning saatma need eespool toodud veebilehe kaudu sarja tegijatele.

ETV2 näitab “Väikelinna detektiive” selle aasta sügishooajal. Seriaali stsenarist on Mihkel Ulman (“Ohtlik lend”, “Tuulepealne maa”, “Kättemaksukontor”), operaator Kristjan-Jaak Nuudi ning tootja BEC.