Nõid Nastja, kes on ka tõsieluseriaali “Selgeltnägijate tuleproov” võitja, rääkis Buduaarile, kuidas ta end vormis hoiab ning miks kalorite lugemine kedagi saledaks tegelikult ei tee.

“Ma olen igasuguste dieetide vastu! Kõik, mis tähendab ajutiselt söömisest loobumist või toidukoguste piiramist, on minu jaoks ennekuulmatu ning mina armastan oma keha liiga palju, et end sedasi piinama hakata. Eriti kahjulik on see nii-öelda kalorite lugemise teooria. Inimese organism on üles ehitatud palju keerulisemalt kui küttekeha, seega kalorite lugemisel pole mõtet. Kõik naised, kes oma päevakaloraaži rangelt jälgivad, teevad endale sellega hoopis karuteene.”

Mida jälgima peaks, et kaunis vorm säiliks? “Kõik saab alguse geneetikast ehk siis sellest, millele on programmeeritud sinu organism. Elu jooksul toimub selle programmi korrektuur ühes või teises suunas. Palju sõltub toiduainetest, mis võivad soodustada saledust või siis vastupidi ja samuti toiduainete vastastikusest sobivusest. Sellepärast on toiduainete eraldi söömine küllaltki edukas süsteem, milles on raske eksida. Kui aga süüa koos kahte mittesobivat produkti, siis ühel hetkel ongi tulemuseks tüsedus.”