“Igal inimesel on loetud arv tunde ja neid võiks kasutada heade asjade tegemiseks. Kui teha õigeid asju õigesti, ei jää tulemata õnn ja meelerahu,” räägib Annely Akkermann Ohmygossip.ee’le.

Annely Akkermann, teile omistati Toris toimunud Veteranipäeval autasuna medal. Rääkige palun lähemalt sellest. Mitmes medal see teile juba oli, milliseid medaleid ja autasusid olete varemalt saanud tehtud töö eest?
Mulle annetati Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku Taastajate Ühenduse Püha Jüri medal tänuks pikaajalise koostöö eest. Ma olen alati arvanud, et igal riigil on moraalne auvõlg nende ees, kes tema nimel on riskinud ja kannatanud ja iga riigi kohus on mäletada ja tunnustada neid, kes tema eest on võidelnud.

Minu arvates on Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku taastajad ajanud õiget Eesti asja ja olen püüdnud neid oma võimaluste piires toetada, olen taotlenud riigieelarvest vahendeid kiriku hoidmiseks, tutvustanud kirikut paljudele eestlastele ja väliskülalistele.

Ühel eelmise aasta oktoobrikuu õhtul külastasime kirikut Suurbritannia suursaadikuga Eestis Chris Holtbyga, mis päädis veteranide päeval mälestustahvli avamisega Eesti Vabadussõjas hukkunud Briti sõduritele. Eesti Vabariigi loomisel oli Suurbritannia abi meile kriitilise tähtsusega ja tänagi jätkub sõjaline koostöö Afganistanis, sõdurite väljaõppel ning muudeski valdkondades. Mälestustahvli avamisele oli tulnud 5 Briti sõdurit, Afganistani veterani.

4. mail on “Teeme ära” talgud. Kas plaanite ka sellest osa võtta?
Kihnus toimuvad talgud traditsiooniliselt 1. mail, kaisin oma koduküla koristustalgutel mõni päev varem.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Igal inimesel on loetud arv tunde ja neid võiks kasutada heade asjade tegemiseks. Kui teha õigeid asju õigesti, ei jää tulemata õnn ja meelerahu.