OHMYGOSSIP — Ilmad on mõnusalt suvised ning kõik on saanud juba nautida mõnusat Eestimaa päikest. Kuidas hooldada juukseid suvel ning kaitsta neid kuuma päikese ning soolase merevee eest?

Intensiivne päikesekiirgus, soolane merevesi muudavad juuksed kuivaks, hapraks ja elutuks. Eriti vastuvõetavad nendele mõjutustele on keemiliselt töödeldud ning loomulikult lokkis juuksed. Õigete hooldusvahendite ja –nippidega saab juukseid kaitsta ja ka suvel nende terve väljanägemine säilitada.

Päikesesõbralikud hooldusvahendid

Suvisel perioodil on soovitav valida kõik hooldus- ja viimistlustooted šampoonist juukselakini UV-kaitsega. Poelettidel on suur valik spetsiaalselt suvel kasutamiseks mõeldud tooteid, mis lisaks kaitsmisele niisutavad ja aitavad hoida juukseid tervena. Kindlasti tuleb suvel kasutada lisaks šampoonile ka UV- kaitsega juuksepalsamit, mis toidab ja muudab juuksed pehmeks. Valida võib mahapestava palsami, mida tuleb peale šampooniga pesemist 2-5 minutiks rätikkuivadesse juustesse kanda ja seejärel hoolikalt maha loputada või juustesse pihustatavat spray-palsamit, mida kantakse kas rätikkuivadele või täiesti kuivadele juustele ja enam maha ei loputata. Väga kuivi ja kahjustatud juukseid võib topelt turgutada, kasutades esmalt mahapestavat ja seejärel poolkuivadesse juustesse pihustatavat ravipalsamit. Intensiivsema tulemuse saamiseks on suvisel perioodil soovitav korra nädalas teha toitvat ja ravivat juuksemaski.
Värvitud juuste hooldamiseks tuleb suvel, mil värv pleegib ja kulub kiiremini kui muidu, valida spetsiaalsed UV filtriga värvikaitsetooted. Soovitav on kasutada ühe firma tooteid, mis täiendavad teineteist ja annavad kauakestva värvi. Ka siis, kui juukseid värvitakse kodus, on soovitav valida ühe ja sama firma värv ning hooldustooted.

Ohmygossip Couture peaehe "The Crown Princess"
Ohmygossip Couture peaehe “The Crown Princess” BUY IT NOW!

Juuste taastamine

Kui päikeseline suvi on siiski oma jäljed jätnud ja juuksed on rikutud ning kuivad, tuleb abi otsida apteegist või juuksurite poolt kasutatavatest professionaalsete juuksehooldussarjade tootevalikust, kus leidub spetsiaalselt kahjustatud juustele mõeldud ravivahendeid (ravimaskid, seerumid, ampullid). Lisaks võib kasutada kodus leiduvatest vahenditest valmistatud toitesegu: nt 1 munakollane ja 1sl taimeõli (oliivi-, riitsinus-, maisiõli). Segu kantakse peanahale, pähe seotakse 2-3 tunniks rätik või saunamüts ja seejärel pestakse pea šampooniga puhtaks ning juustesse pihustatakse ravivat palsamit.

Lihtsad nipid

  • Enne merevees või basseinis ujumist tuleb kindlasti juuksed puhta veega märjaks teha, sest nii imendub juuksekarva vähem kahjulikku soolast või kloorist vett. Veelgi tõhusam on juuste kaitseks kasutada ujumismütsi.
  • Peale ujumist tuleb juuksed hoolikalt loputada. Ujulas on suurepärane võimalus juuksemaski tegemiseks ära kasutada kas aurusauna või tavalist soome sauna. Peale juuste šampooniga pesemist ja kerget rätikuga kuivatamist võib poolniisketesse juustesse kanda ravi- või toitva maski, mille mõju saunalaval veelgi intensiivistada saab. Kui maski pakendile märgitud toimeaeg on läbi, tuleb juuksed põhjalikult loputada ja kuivatada.
  • Suvel on soovitav lasta juustel loomulikult ära kuivada, andes nii juustele puhkust föönikuumusest.
  • Intensiivse päikesega on soovitav peanaha ja juuste kaitsmiseks kasutada kübarat või rätikut. Väga oluline on kõrge faktoriga päikesekaitsekreemiga kaitsta meeste päid piirkondades, kus ei ole loomulikku kaitset andvaid juukseid.
  • Suvel on oluline lõigata juukseotsi tihemini kui muidu (soovitatavalt iga 6 nädala järel), sest suvekuumus muudab juukseotsad poorseks ja kergemini lõhenevaks. Juuksuris olles on alati hea võimalus küsida spetsialisti nõuandeid õigete hooldusvõtete ja -vahendite kohta. Võimaluse korral võib juukselõikusele lisada ka ravimaski ja –massaazi.

Ära unusta teha pidevalt ka suvel looduslike juuksemaske kas siis munakollasest või oliiviõlist!

Allikas: derma.ee