”Nagu tehnikasport ikka – üsna kallis. Kart ise maksab ligikaudu 4000-5000 eurot. Sinna juurde lähevad veel  varuosad, võistlusmaksud, elamised (rajad suht kaugel), transport jne. Lisaks oleneb veel, kus sõita, kas ainult Eestis või veel Baltikumis ja Euroopas. Eesti hooaeg  maksab umbkaudu 4000-5000 €  + kardi ost. Kui veel välismaal sõita siis läheb tunduvalt rohkem,“ avab Eesti tippkardisõitjate hulka kuuluv Mario Vendla kardisõidu tagamaid.

Kas juba lapsepõlves sõitsite autodega?
Jah, juba lapsepõlves huvitasid mind autod ning sõitsin nendega. Vanaisa õpetas mind juba 5 aastaselt sõitma ja mitte ainult otse vaid ka tagurdama.

Millal ja kuidas leidsite tee kartautodeni?
See teekond algas kusagil 2002. aastal, kui Laagrisse ehitati hobikardirada ning kui sinna sõpradega sõitma läksin, kutsuti kohe ka trenni.  Seega hakkasin käima hobikarditrennis ning paari kuu möödudes polnud seal enam mulle vastast.  Treener hakkas vanematele peale käima, et hakkaksin võistluskarti sõitma, mis ka lõpuks nii läks.

Kui kallis see spordiala on?
Nagu tehnikasport ikka – üsna kallis. Kart ise maksab ligikaudu 4000-5000 eurot. Sinna juurde lähevad  veel  varuosad, võistlusmaksud, elamised(rajad suht kaugel), transport jne. Lisaks oleneb veel, kus sõita, kas ainult Eestis või veel Baltikumis ja Euroopas. Eesti hooaeg  maksab umbkaudu 4000-5000 €  + kardi ost. Kui veel välismaal sõita siis läheb tunduvalt rohkem.

Mida olete saavutanud praeguseks hetkeks?

  • 2006 aastal Balti meistrivõistlustel  3. koht.
  • 2007 aastal Balti Meister.  Maailma karikavõistlustel Dubais 12. koht.
  • 2009 aastal Eesti Meister. Maailma karikavõistlustel Egiptuses 2. koht. Aasta Parim Kardisportlane!
  • 2010 aastal Eesti Meistrivõistluste 2. koht. Austraalia Rotax Nationalis 10. koht. Euroopa karikavõistluste etapil 3. koht.
  • 2011 ja 2012 aastal Eesti Meistrivõistlusel 3. koht.

Kas olete seadnud endale eesmärgid, mida saavutada tahate?
Sportlasele kohaselt peab seadma endale mingid eesmärgid, mille poole püüelda. Eesmärkide seadmine on hulga lihtsam, kui nende saavutamine. Hingega asja kallal olles on kõik võimalik.

Kui raske või kerge on selle spordialaga Eestis tegeleda?
Ütleme nii, et raske on alati, kui on tugevad konkurendid ning neid meil Eestis leidub. Sportlasena pead olema tugev ja leppima sellega, et kergelt ei tule midagi.

Milliseid ohverdusi tuleb teha, et selle alaga tegeleda?
Ohverdusi tuleb ikka teha. Näiteks rahalises mõttes ei saa vahel endale lubada mingeid asju, mis ahvatlevad kuna võistluste peale kulub raha omajagu. Nooremana ei saanud sõpradega nii palju aega veeta kui oleks võib-olla soovinud…

Kas Teie süda on vaba või hõivatud?
Hõivatud.

Kas midagi on hingel?
Ainult saavutamata jäänud eesmärgid!