Rahvusvahelise reisikorraldaja TEZ Tour andmetel on reiside keskmine hind tõusnud võrreldes eelmise aastaga 5700 kroonilt 8250 kroonile. Samuti on 40%-lise kasvu teinud Tez Touri käive, mis Eesti turul moodustas käesoleva aasta kaheksa kuuga 157 miljonit krooni. Kasvanud ka Tez Touri reisijate arv, ulatudes tänavu 31. augusti seisuga 18 970 reisijani, teatas ettevõte.

Rahvusvaheline turismikontsern Tez Tour näeb antud majandusolukorras mõju reisiturule hoopis positiivsena – Eesti reisijate eelistused on aastaga muutunud eelkõige kvaliteedi suunas ning hüppeliselt on kasvanud keskmine reisi hind ja eelistus valida peamiselt kõik-hinnas reise.

TEZ Touri tegevjuhi Marina Laikjõe sõnul valitakse senisest enam nelja- ja viietärni hotelle ning kui otsustataksegi madalama hinnaklassi kasuks, hinnatakse ikkagi, et kõige eest ollakse juba ette maksnud. “Meilegi tuli mõnevõrra üllatusena, et Eesti inimene reisi pealt kokku ei hoia ja masuaeg pigem suurendab kui vähendab puhkusereiside turgu,” tõdes Laikjõe. Ta lisas, et Tez Touri reiside keskmine hind on tõusnud  5700 kroonilt 8250 kroonile inimese kohta mitte seetõttu, et reiside hinnad oleksid kerkinud, vaid et valitakse kallimaid pakkumisi.

Tez Tour Eesti  käive on tänavu kaheksa kuu lõikes tõusnud 111 miljonilt kroonilt  157 miljonile kroonile.  TEZ Touri tegevjuhi Marina Laikjõe sõnul ei ole  reisiturg jahtunud ning suurenenud käive ja reisijate hulk tõendab ilmekalt, et reisimist ära ei jäeta. 

Populaarseim sihtkoht on endiselt Türgi, mille reiside arv on mullusega võrreldes kasvanud 10%. Suvehoojal on Tez Touriga Türgisse lennanud igal nädalal 440  inimest.  Laikjõe  ennustab  edu  samuti  talviste sihtkohade müügile  ning  tema  sõnul  jääb eestimaalaste eelistatuimaks sihtkohaks ka tänavu Egiptus.

2008  aastal  Eestis alustanud rahvusvaheline kontsern Tez Tour on kasvanud üheks suuremaks turismikontserniks nii  Ida-  kui ka Lääne-Euroopas. Kontserni  eelmise aasta kogukäive moodustas 1,9 miljardit dollarit. Alkan Groupile kuuluva Tez Touri kogukäive koos tema  omanduses oleva Amara hotelliketiga tõusis 2008. aastal võrreldes 2007 aastaga 75% ning moodustas 2,05  miljardit dollarit. Kontserni kasum 2008 aastal oli 65 milj. USA dollarit.