OHMYGOSSIP — Nii mõnegi Hollywoodi-staari tee edu ja kuuluseni pole kerge olnud, sest nad on pidanud kannatama koolikiusamise all, vahendab rootsi nädalaleht Veckans NU.

Christian Bale (39) sai kolmeteist aastaselt osa Steven Spielberg‘i filmis “Empire of the Sun”, mida saatis suur edu.  Edu tegi aga kadedaks mitmed koolikaaslased, kes teda kiusama hakkasid. “Mitu aastat lõi mind üks punt poisse. See oli põrgu, nad lõid mind käte ja jalgadega kogu aeg,” ütleb näitleja. Lõpuks otsustas ta näitlemisest loobuda, siis aga läksid vanemad lahku ja isa kolis koos pojaga USA`sse, et seal uut elu alustada. “Kui sa kiusamisega hakkama saad, siis tuled sealt tugevamana välja, see on õppetund kogu eluks.”

Demi Lovato (20) sai juba lapseeas tuntuks ja see tegi ta elu koolis keeruliseks. “Põhikoolis oli mul tõeliselt raske. Koostati nimekirju, mis saadeti ringi ja kõik, kes mind vihkasid, pidid sinna alla kirjutama. Nad pidasid pidusid, kus hävitasid mu CD plaate ning seisid mu maja ees ja karjusid. Olin tundelises vanuses ja soovisin vaid maa pealt kaduda,” ütleb näitlejatar. Nüüd võitleb Demi aktiivselt tagakiusamise vastu ja osaleb kampaanias “Mean Stinks”, mille eesmärgiks on aidata tüdrukutel üksteise vastu hea olla.

Jason Segel (33) on peaaegu kaks meetrit pikk. Juba lapsena oli ta kõigist sõpradest pikem ja seetõttu hakati talle hüüdnimesid välja mõtlema. “Klassikaaslased seisid ringis ümber minu. Nad hüppasid ühekaupa mu selja peale ja hüüdsid “sõida selle suure kohmaka klouniga”. See on kohutav hetk, mis iga kord mu silme ette tuleb kui tunnen end ebakindlalt,” ütleb Jason.

Christina Aguilera‘st (32) sai lapstäht kuna ta oli üks populaarse ameerika telesaate “Mickey Mouse Club” saatejuhtidest. “Olen kogenud erinevat tüüpi tagakiusamist ja just sellepärast on minu jaoks tähtis kirjutada selliseid laule nagu “Beautiful” ja “Fighter”. Christina edu tekitas koolikaaslastes nii suurt kadedust, et  nad lõikasid puruks ta ema auto rehvid. “Olen end nii sageli eemaletõugatuna tundnud, et mul on palju kogemusi kuidas valu ja kannatustega hakkama saada,” ütleb lauljatar.

Winona Ryder (41) kasvas üles hipikollektiivis. Ta ei käinud koolis riides nii nagu teised lapsed ja teda narriti selle pärast. “Mul oli seljas üks vana poisiülikond, mis oli ostetud Päästearmee poest. Kui läksin tualettruumi, öeldi mulle “Tere, sa homo!”. Nad peksid mu pead vastu kappi ja kui ma kokku varisesin, hakkasid mind jalgadega lööma. Mulle tehti mitmed õmblused,” ütleb Winona. Mitu aastat hiljem tuli tema juurde üks kiusajatest ja palus talt autogrammi. “Ma ütlesin: “Kas sa tunned mind ära? Kas sa mäletad kui seitsmendas klassis üht tüdrukut peksid?”. Ta vastas “Tuleks nagu midagi meelde.” “See olin mina. Käi kuradile!,” räägib Winona.

Ka Jessica Alba‘l (32) polnud koolis kerge. “Minu vanematel ei olnud palju raha, nii et mul polnud kunagi seljas kõige ilusamad riided või kõige trendikam seljakott. Mind kiusati nii raskelt taga, et isa pidi minuga kooli kaasa tulema, et mind kaitsta. Sõin lõunat personaliruumis, et ei peaks koos teiste tüdrukutega samas lauas istuma,” ütleb Jessica.

Hilljuti Oscar’i võitnud Jennifer Lawrence (22) pidi algkooli ajal korduvalt kooli vahetama, et kiusajatest eemale pääseda. “Üks tüdruk, kellel tuli sünnipäevapidu, andis kutsed minu kätte, et ma need välja jagaksin, aga ma ise ei olnud kutsutud.” Kättemaksuks sülitas Jennifer kutsete peale ja viskas need prügikasti. “Hea moto võiks olla bitchidest mitte välja teha, sest elu jooksul puutud nendega aeg-ajalt kokku,” ütleb Jennifer.

Tom Cruise (50) rändas palju koos vanematega mööda USA’d ringi. Kaheteist aastaselt oli ta käinud viieteistkümnes erinevas koolis. Mitmes neist sai tast tagakiusamise ohver. “Mitu korda tuli see kõige suurem kiusaja minu juurde ja tõukas mind. Tunned, kuidas süda hakkab peksma, higistad ja tundub nagu tahaks oksendada.” Et kiusajatest lahti saada, hakkas Tom tagasi lööma. “Ma ei ole suur mees ja mulle pole kunagi meeldinud kakelda, aga ma teadsin, et kui ma teda kõvasti ei löö, siis ei jäta ta mind kogu aasta jooksul rahule,” ütleb Tom.