Tallinnas Eesti Rahvusraamatukogus toimub järgmisel kolmapäeval, 14. oktoobril kell 10.00-19.00 tasuta töömess kõigile välismaal töötamisest huvitatuile.

Messi korraldab Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna töövahenduse võrgustik EURES ning sellel osalemine on tasuta.

Töötukassa EURESe peaspetsialisti Marta Traksi sõnul kaasneb välisriiki tööle minekuga tavaliselt terve hulk küsimusi. Mida võõrsil töötamine annab? Millistes ametiasutustes on vajalik end registreerida? Millised on konkreetses riigis töötamise eripärad, palgatase, maksumäärad? Millised on välismaal töötamisega seotud ohud?

“Töömessi eesmärk on anda võõrsile minejatele võimalikult palju informatsiooni töötamisvõimaluste kohta Euroopas,” ütles Traks.

Seekordsel messil osalevad EURESe nõustajad Prantsusmaalt, Norrast, Suurbritanniast, Soomest, Rootsist, Saksamaalt, Poolast ja Ungarist. Kohal on Soome Ehitusliit ning Soome tööandjad, kes viivad läbi tööintervjuusid.

Välismaal töötamisega seotud küsimustes annavad nõu Eesti Haigekassa, maksu- ja yolliamet, sotsiaalkindlustusamet, MTÜ Living for Tomorrow, Europass.

Õppimisvõimalusi Põhjamaades tutvustab karjäärivalikute teavitusprogramm Björk. Huvilistele jagatakse infomaterjale, kuulata saab välismaal töötamist käsitlevaid ettekandeid.

Euroopa tööhõive, sotsiaalküsimuste ja võrdsete võimaluste volinik Vladimír Špidla sõnul on suure tööpuuduse olukorras tähtsam kui kunagi varem korraldada üritustesari, mis ergutaks inimesi tööd otsima.

“Komisjon toetab sel eesmärgil tööhõivemesside, seminaride, loengute ja töötubade korraldamist kogu Euroopas,” ütles Špidla.