“See on üsna levinud arrogantne poos, soov näidata end paremas valguses, mis peaks justkui tõstma inimesi mingil vaimsel skaalal kõrgemale tasemele,” räägib telemees Teet Margna (37), et meelelahutuse alavääristamine on silmakirjalik.

“Etteheited on, et üks on liiga labane, teine mõttetu ja rumalaks tegev ning kolmas liiga julm vms. Iroonia on selles, et väga paljud moraalilugejad ei tea ega pea oma väljaöeldud väärtustest tegelikult midagi ja vaatavad mõnuga seda, mida ise siunavad. Ja seda kinnitavad ju ka vaadatavuse reitingud. Ei saa öelda, et “Kultuuriuudiseid” just suur auditoorium jälgiks. Või ka paljusid teisi asjalikke ja huvitavaid saateid. Aga “Selgeltnägijate tuleproov” ruulib,” räägib Margna.

“Ma arvan, et looduses peab valitsema tasakaal. Ma arvan, et kõik inimesed vajavad nii sügavaid teadmisteallikaid kui ka võimalust lasta oma ajul ja meeltel puhata. Hästi tehtud (tele)meelelahutus on minu arvates selleks väga hea võimalus ja seda ei pea häbenema!”

Kuidas maandab pingeid aga telestaar ise? “Kõige paremini tuleb see mul vist välja reisides. Reisides siis, kui ma ei pea saadet tegema. Kindlasti ei puhka ma lihtsalt palmi all vedeledes, pigem ikka mööda tundmatuid paiku seigeldes. Mulle meeldib kodus olla, vahel sõpradega pidutseda… Nagu ikka.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Kroonikast