USA-s on trend täiesti ilmne. Järjest rohkem paare otsib eraldi magamistubadega maja. Kuid ka meie põhjanaabrite rootslaste hulgas on järjest rohkem inimesi, kes leiavad, et selleks, et koos olla ei pea tingimata samas voodis magama.

Pikka aega on eraldi magamistubades magamine olnud Rootsis teemaks, millest ei räägita, kuid tundub, et uus trend on jõudnud ka sinna. Vastavalt
äsjasele Aftonbladeti küsitlusele magab iga kuues paar eraldi magamistubades. Kõige tavalisemaks põhjuseks on see, et üks partneritest norskab, aga miks mitte ka mõlemad. Ollakse ju rahulikult väljamaganuna paremas tujus ja kaaslase vastu meeldivam. Samas tuleb tõdeda, et tervelt 10% eraldimagajatest teeb seda puht mugavuse pärast.

USA-s, kus trend on olnud ilmne juba pikemat aega, on kasvanud nõudlus majade ja korterite järele kahe suure magamistoaga. Ameerika ehitustööstus prognoosib, et 60%-l eritellimuse peale ehitatud majadest saab aastaks 2015 olema kaks “masterbedroom“-i.

Näitlejatest abielupaar Tom Cruise ja Katie Holmes on trendinäitajatena sisustanud luxvilla Beverly Hills´is eraldiasuvate magamistubadega. Põhjust
pole vaja kaugelt otsida, Tom norskab.

Ja teaduslikud uurimused on nende poolt. Üks Austrias tehtud uurimus näitab, et tegelikult magatakse paremini ilma oma partnerita, vahendab Aftonbladet.  Samuti ei pea paika müüt, et eraldi magamistoad peaksid tähendama väljasurnud sekselu. See võib muutuda isegi paremaks ja enam rahuldustpakkuvamaks. Pealegi ei pea see toimuma just ühes kindlas ruumis ja peale kella kümmet. Tähtsusetu pole ka fakt, et vastavalt Apoteketi 2008. aastal läbiviidud uneuuringule, magas iga kümnes inimene halvasti. Olles paremini väljapuhanud on ka soov seksida suurem ja elukvaliteet seega kõrgem.