AS Äripäev ostis Taani meediafirma Northroup Newsletters, mis annab välja 15 riigis tellitavaid news2biz uudiskirju Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Hiina majanduse kohta.

AS Äripäev jätkab kõigi viie ingliskeelse uudiskirja väljaandmist ning loodab tuua edaspidi sarnaseid lehti turule teisteski arenevates riikides, nagu Ukraina, Valgevene ja Venemaa, teatas AS Äripäev.

„John Bo Northroup on ehitanud üles suurepärase kvaliteediga uudiskirjade äri. Äripäeval ja laiemalt Äripäeva emafirmal Bonnier Grupil on suur kogemus arenevatel turgudel ning me kavatseme anda uudiskirjadele oma kogemuste ja teadmiste baasilt võimalikult palju lisaväärtust,” ütles Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

„Mul on hea meel anda news2biz’i lehed edasi Skandinaavia juhtivale meediakontsernile, millel on ette näidata suurepärased saavutused ja millel on ka ambitsioon meie kontseptsiooni edasi arendada. Ma ei oleks suutnud leida paremat investorit lehtedele, mida olen välja andnud 16 aastat,” ütles Northroup Newslettersi asutaja ja väljaandja John Bo Northroup.

Northroup avaldas heameelt, et seni uudiskirju teinud rahvusvaheline võtmemeeskond on otsustanud uue omaniku juures jätkata.

news2biz asutati 1991. aastal eesmärgiga luua läbipaistvust arenevatel turgudel. news2biz annab sõltumatut äriinfot peamiselt Skandinaavia äriklientidele, kel on ettevõtlushuvid Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Hiinas. Uudiskirjad ilmuvad iga kahe nädala tagant ning neil on tellijaid enam kui 15 riigis.