“Eesti rahvas asendub peatselt uue eesti rahvaga, sest loodus tühja kohta ei salli. Tänased eestlased asendatakse uusimmigrantidega Hiinast, Araabiamaadest, Türgist ja Aafrikast. Valitsusmeedia valmistab eesti rahvast juba uusimmigrantide saabumisele ette. Üha rohkem räägitakse, kuidas on vaja uusi töökäsi välismaalt sisse tuua. Kuna rahvas kolib Eestist minema, uut oma rahvast ei tule piisavalt peale, siis hakkavadki äriringkonnad läbi valitsuse sisserändajaid Eestisse importima. See on paratamatus. IRLi ja Reformierakonna valinud inimesed on valinud Eestile jõhkra hoolimatuse poliitika ja valitsuse,” räägib Priit Kutser Ohmygossip.ee’le.

Priit Kutser, kui noorelt tekkis teil huvi poliitika vastu ning millised on olnud teie senised saavutused poliitikas?
Minu poliitikahuvi sai alguses alles siis, kui ma astusin Eesti Keskerakonda ja Eesti Keskerakonna Noortekogu liikmeks. See juhtus 2003. aastal vahetult pärast seda, kui olin just USAst Eestisse tagasi kolinud. Elasin ja seiklesin aasta otsa Ameerikas ning seal mõistsin, et pean kodumaale tagasi tulema, et ülikool lõpetada, kõrgharidus omandada (avalik haldus, haldusjuhtimine) ja millelegi pühenduma. Kuigi olin poliitikakauge inimene imponeeris mulle just Keskerakond ja tema liider, Eesti (ja mitte ainult Eesti) poliitika elav legend – Edgar Savisaar. Eestile iseseisvuse tagasitoojana ja Nõukogude Liidu ühe peamise lammutajana on hr Savisaar end juba ammu suurde ajalukku raiunud. Pean Edgar Savisaarest väga lugu.

Rääkides minu saavutustest ja alles alguses olevast poliitilisest karjäärist, siis olen olnud kesknoorte peasekretär, noortekogu juhatuse liige, olen piirkonna juhatuse liige ja täna tõusnud abilinnapea nõunikust Põhja-Tallinna asevanemaks.

Millised on Põhja- Tallinna peamised probleemid praegusel ajal?

Põhja-Tallinn on kontrastide linnaosa. Selle all mõtlen seda, et siit leiame süstlavahetuspunkti, sotsiaal- ja munitsipaalmaju, Kopli liinid, supiköögi, palju tööstust, Tallinna Vee veepuhastuskeskuse, kodutute varjupaiga, aga ka Stroomi ja Pikakari rannad, Merimetsa, Paljassaare linnukaitseala, miljööväärtuslikud Kalamaja ja Pelgulinna. Samas ehitatakse siia ka uusi maju ja siin on noorte ning kunstiinimeste seas populaarne elada ja olla. Seega, tunda on muutusi paremuse suunas. Vaadakem kasvõi seda, kuivõrd kauniks on Kalamaja, Stroomi rand või Pelgulinn muutunud!

Pooldan munitsipaalmajade rajamist. Tallinn vajab rohkem sotsiaalmaju ja munitsipaalmaju. Meie järjekord neisse majadesse elama pääsemiseks on linna ja kindlasti ka Eesti pikim.

Noorte narkomaania on probleemiks. Tõsine probleem on, et lapsed jäävad omapäi samal ajal, kui vanemad võõrsil leiba teenivad. Kopli liinid peavad leidma uue omaniku ja uue näo.

Meedias on juttu olnud suurtest aukudest Tallinna teedel- tänavatel. Millal Tallinna teed korda saavad ja kas raha selleks on olemas?
Poliitilistel põhjustel riik ei toeta Tallinna linna. Reformierakond ja IRL ei saa ju raha pealinnale anda, kui siin on võimul nende pearivaal – Keskerakond. See on äärmiselt väiklane suhtumine, sest Tallinn tähendab tallinlasi, tähendab inimesi, eesti rahvast, aga selline ülbe, hoolimatu ja üleolev suhtumine iseloomustabki ilmekalt, kui vähe tallinlased Reformierakonnale ja IRLile korda lähevad. Eks see peegeldu ka nende parteide olematus toetusprotsendis Tallinn linnas.

Riik peaks hooldama mitmeid suuremaid teid Tallinna linnas, aga ei tee seda. Riik ehitab pigem mõttetuid ringteid ja viadukte kohtadesse Eestimaal, kus inimesi peaaegu ei ole ning nende kasutus on hõre. Riik võtab pigem Tabasalus, Harku vallas, üles uue ja korras asfaldi ning paneb sinna veelgi uuema asfaldi, aga kindlasti ei toeta ta Tallinna linna, kuigi selleks oleks vajadus ning seadusest tulenev kohustus. Riik ise teeb seadusi, mistõttu ei peagi ta alati oma arust neist kinni pidama. Tihtipeale ei küsi Tallinna linn isegi mitte riigiraha, vaid Euroopa raha, mis riigikassast vaid läbi käib, aga ikkagi on vastus eitav, sest nii väiklaseks on IRL ja Reformierakond riigivalitsemises aastatega muutunud.

Te olete nägemispuudega inimene ja kuulute Põhja- Eesti Pimedate ühingusse. Kas riik toetab piisavalt nägemispuudega inimesi ning millised on teie peamised mured- probleemid selles ühingus?
Tänane paremkreenis Ansipi valitsus tegeleb maksumaksja raha raiskamisega (Estonian Airi nuumamine), tuulde loopimisega (riigiettevõte Eesti Energia Utah ja Jordaania projektid) ja võõrsile kinkimisega (Kreeka, varsti ka Küpros, siis juba tõenäoliselt ka Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa) selle asemel, et eesti rahva heaolu eest hoolitseda. Seetõttu ei toeta praegune valitsus nägemispuudega inimesi piisavalt. Ansipi valitsus ei toeta üldse eesti rahvast. Pigem on kahjuks täna Toompeal võimul Eesti riiki ja rahvast väljasuretav valitsus. Selleks, et Eesti saaks minna edasi, on tänasel parempopulistlikul valitsusel ja poliitikal tarvis astuda tagasi!

Kas te olete teadlik ka noortekodude olukorrast, kas riik toetab noortekodusid piisavalt?

Riik ei toeta noortekodusid piisavalt. Eesti tervishoiusüsteem ja sotsiaalsüsteem laiemalt on alarahastatud, kohati isegi krooniliselt alafinantseeritud, mis senise parempopulistliku sotsiaalpoliitika jätkumise korral viib sotsiaalse katastroofini. Näiteid tragöödiatest Eesti tervishoiusüsteemis on juba liiga palju, neid liiga tihti, olgu selleks siis Haapsalu või Võisiku tragöödiad, inimestele keeldutakse andmast haiglaravi jne. Reformierakond ja IRL ning nende valijad ei saa vist siiani aru, et selliste parteide poliitika viib paratamatult tänase eesti rahva kiirendatud väljasuremiseni.

Samas, eesti rahvas asendub peatselt uue eesti rahvaga, sest loodus tühja kohta ei salli. Tänased eestlased asendatakse uusimmigrantidega Hiinast, Araabiamaadest, Türgist ja Aafrikast. Valitsusmeedia valmistab eesti rahvast juba uusimmigrantide saabumisele ette. Üha rohkem räägitakse, kuidas on vaja uusi töökäsi välismaalt sisse tuua. Kuna rahvas kolib Eestist minema, uut oma rahvast ei tule piisavalt peale, siis hakkavadki äriringkonnad läbi valitsuse sisserändajaid Eestisse importima. See on paratamatus. IRLi ja Reformierakonna valinud inimesed on valinud Eestile jõhkra hoolimatuse poliitika ja valitsuse.

Teie perekond ja lapsed?

Mul on vend ja ema, kes elavad Soomes. On ka tüdruksõber, kuid lapsi meil veel ei ole. Sooviksin kõigepealt abielluda ja alles seejärel pere luua. Hetkel pole kumbagi veel plaanis. Samas, niikaua kuniks püsib Eestis valitsuspoolne hoolimatus oma rahva suhtes, ei kutsu mind küll siia miski peret looma.

Huvialad?
Pikemas perspektiivis kavatsen saada kirjanikuks. Kirjutan hetkel fantastika valdkonda kuuluvat raamatut. Muidugi ka geograafia, st inimgeograafia, majandusgeograafia, kultuurigeograafia jne. Mind huvitab ka astronoomia, astrofüüsika, reisikirjad, ajalugu, populaarteadus laiemalt.

Millist muusikat te kuulata armastate ja kes on teie lemmikud?

Eesti lauljatest on minu vaieldamatu lemmik muidugi Anne Veski. Ta on fenomenaalne muusik, kes suudab võluda nii eesti- kui ka venekeelset publikut. Terve eesti rahvas võiks temalt nii mõndagi õppida. Välismaisest artistidest on minu lemmikud Michael Jackson, George Michael, Elton John, John Lennon, Rod Stewart, David Bowie. Ütleme siis, et olen 80ndate ja 90ndate fänn.

Millist raadiojaama te enim kuulate?
Eranditult Vikerraadiot. Sealt kuuleb asjalikku juttu, ent mitte alati, aga muusikaraadiojaamadest hoian end eemal. Valin ise endale muusikat. Ei meeldi, et seda valitakse minu eest

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja suveks?

Tegemist on valimiste aastaga, mistõttu on tegemisi kuhjaga.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Soovin Ohmygossip.ee lugejatele kaunist kevadet! &
Otilde;nne, tervist sinu ellu ja armastust sinu südamesse! Loodan siiralt, et eeloleval sügisel langetate valimiskasti juures otsuse toetada eesti rahvast ja riigist hooliva poliitika kasuks ning toetate Eesti Keskerakonna kandidaati ükskõik, kus sa Eestimaal parajasti ka ei ela!