Kahekordse olümpiapronksi Indrek Pertelsoni ajutine pankrotihaldur palus kohtul kuulutada eksjudoka maksejõuetuks, sest mehel on võlgu ja muid kohustusi tervelt 11,9 miljoni krooni jagu, vara aga vähem kui kolme miljoni eest, vahendab Õhtuleht.

Tallinna luksusliku Arigato spordiklubi loomise ja selle kiire põhjalaskmisega kuulsust kogunud eksjudoka Indrek Pertelsoni pankrotihaldur Urmas Tross märkis Harju maakohtule esitatud aruandes, et Pertelson saboteeris tema tööd. Tross kinnitas Äripäevale, et Pertelson lubas korduvalt oma vara ja sissetulekute kohta andmed esitada, kuid lõpuks ei teinudki seda.

“Võlgnik ei ole esitanud oma seisukohta seoses pankrotiavaldusega ega ka oma võimaluste kohta olukorda lahendada,” teatas haldur kohtunikule. Lisades, et Eesti pangakontodel pole Pertelsonil sentigi. Mehe ainus vara on pealinnas Haaberstis asuv eramu. Tollele kinnistule on aga samas seatud hüpoteegid nii Nordea Panga, OÜ Vain ja Partnerid kui ka OÜ HHL Rühm kasuks. Kohtutäitur on üritanud Pertelsoni maja 5,68 miljoni krooniga maha müüa, kuid uut omanikku pole leitud.