Gossip.ee korraldas küsitluse, kus uurisime inimestelt, millist tuntud eestlannat nad sooviksid endale sõbrannaks. Küsitlusele vastas ligi 3000 inimest ning ülekaaluka 20% poolthäältega võitis kaunis ning särav miss Laura Kõrgemäe. Ka Laura peab sõprust väga oluliseks. “Oma kalleid sõbrannasid pean ka omamoodi pisikeseks teiseks pereks,” räägib Laura Gossip.ee-le.

Palju õnne toreda ja ülekaaluka võidu puhul Laura! Kui suur tähtsus on teil elus sõpradel-sõbrannadel?
Aitäh! Sõbrad ja sõbrannad on perekonna järel kindlasti kohe teisel kohal, kuid oma kalleid sõbrannasid pean ka omamoodi pisikeseks teiseks pereks.

Millised omadused peaksid olema heal sõbral?
Minu sõber peab olema eelkõige aus, usaldusväärne ja lojaalne. Muud omadused on teisejärgulised.

Kas te tunnete, et olete sõpradest ümbritsetud?

Arvan, et olen õnnelik inimene, et saan mitmeid inimesi oma sõbraks pidada. Ka mina tunnen ennast vahest üksikuna, kuid tõeline sõber on vaid telefonikõne kaugusel. Sõpruse puhul pole alati kohalolek kõige olulisem, vaid see, kas inimene sinuga ka hingeliselt samal tasemel on ja su muresid mõistab, või siis vähemasti kuulab ja üritab aidata.

Kui palju teil tegelikke sõpru on?
Sõpradeks pean väheseid. Olen ümbritsetud paljudest toredatest inimestest, kuid vaid kõige lähedasemaid pean sõbraks/sõbrannaks. Aga siiski arvan, et mul on väga vedanud – mu sõbrad/sõbrannad on imelised!!!!

Kui heaks sõbraks teistele peate ennast?
Tegelikult on see küsimus, mida peaks mu sõpradelt küsima, aga pean ennast truuks sõbraks. Olen nende jaoks alati olemas, kui see vähegi võimalik on!

Kas olete sõprade nimel kõigeks valmis?
Kõigeks? Noh, oleneb, mida selle all mõelda. Kindlasti ei hüppaks ma sõbra pärast aknast alla, aga tõeline sõber seda ka ei paluks. Muidu olen valmis tegema kõike, mida vaja ja seda ka kell 4 hommikul!

Mis on suurim-pööraseim tegu, mis olete sõbra heaks teinud?
Olen olnud valmis hommikul kell 3 Tartust Tallinnasse sõitma, vaid selleks, et oma kallile inimesele raskel hetkel toeks olla.

Mida arvate reetmisest ja reedetud olemisest? Millised kokkupuuted ja mälestused on sul seoses reetmisega?

Tõeline sõber sõpra ei reeda. Muidugi tülitsen ka mina vahest oma sõbrannadega, aga on kirjutamata reeglid, mida sõbrad võivad teha ja mida mitte.

Kas sõbrannadega saab-saad kõigest rääkida? On teil saladusi, millest ei räägi ka hingesugulasele?
Kindlasti saab sõpradele kõike rääkida! Tõlistel sõpradel omavahel saladusi pole, ma arvan.

Mida arvate üldse hingesugulusest? Olete kogenud?
Jaa, see on kindlasti olemas ja õnneks olen seda ka ise kogenud – kogen siiamaani! See on justkui sõbrannadevaheline õe-õe suhe, kus veresugulus on asendunud hingesugulusega.

Mida arvate emade-tütarde vahelisest sõbrannasuhtest? Mida arvate sellest, kui ema on tütre suurim sõbranna, kui emaga käiakse koos peol jne?

Mina võin kindlalt väita, et aastatega on mu emast saanud üks mu parimaid sõbrannasid. Kahjuks temaga me ka tülitseme vist kõige tihedamini, aga leppimine on alati kindel ja kiire. Ema-tütre suhe võib olla igasugune ja tore, kui omavahel hästi läbi saadakse, aga ka mingi piir on olemas. Seda ma heaks ei kiida, et ema oma alaealise tütrega nt alkoholi tarbib või peol käib. Vanemaks saades võivad asjad muidugi natuke muutuda, aga ema jääb mingil määral ikkagi rohkem su emaks, kui sõbrannaks.

Kui kergelt te andestate? Mida te andestate ja mida te ei andesta? Kas sõbraga saab teisele ringile minna, kui inimene on korra petnud?

Üldiselt olen pika vihaga. Kui mulle ikka väga haiget on tehtud, seda ma naljalt ei andesta. On pisivaled, mida on kergem andestada ja suured valed, mida naljalt ei unusta. Arvan, et tõeline sõber ei reeda sind ega löö sulle nuga selga, aga pärast väikseid arusaamatusi ja tülisid saab alati teisele ringile minna. Vahest ka kolmandale, oleneb tüli põhjusest!

Mis on lemmiktegevused, mida armastate koos sõbra-sõpradega teha? 
Varem saime sõbrannadega tiheamini kokku, korraldasime mõnusaid koosviibimisi, mängisime lauamänge, käisime peol jne… kuid hetkel on kõigil natuke kiire, aga tean, et me pole üksteise jaoks kuskile kadunud. Väga meeldib mulle sõpradega kinos ja igasugustel üritustel käia, niisama lobiseda on muidugi kõige toredam!

Mida arvate sõbrannade meestest – kas sõbranna mees on tabu või…?
See on minu jaoks kirjutamata reegel number 1! Sõbranna mees ja ka eksmees ei ole teema. Meestevahetust ja jagamist ma ei poolda! Sõprustasandil suhtlemine on muidugi teine asi, aga romantilisel…. mitte mingil juhul! Ja see on ka midagi, mida ma mitte kunagi andestada ei suudaks, seega ei eelda ma ka, et see mulle andeks antakse, kui nii suurde ämbrisse astuksin!

Kas olete kellegagi sõprust soetanud põhjusel, et ta on kuulus? Kui palju on teiega soovitud sellepärast tutvusi soetada, et te tuntud olete? On mõni tuleproovi läbinud?
Mul ei ole kuulsaid sõbrannasid – Paris Hiltoni ja Madonnaga ma ei suhtle, seega ei oska kommenteerida. Usun, et võibolla on inimesi, kes on mingil ajal minuga rohkem suhelda üritanud, kuna olen natuke tuntum nägu, aga need “sõprussuhted” ei jää kestma, sest kui sa huvitud millestki muust, kui siirast sõprusest, pole võimalik ka pikemas perspektiivis suhelda.

 

Küsitlust näed SIIT

[ot-gallery url=”gallery/laura-k%c3%b5rgem%c3%a4e-gossip-ee-le-ka-mina-tunnen-ennast-vahel-%c3%bcksikuna-kuid-t%c3%b5eline-s%c3%b5ber-on-vaid-telefonik%c3%b5ne-kaugusel”]