Eukalüpti peetakse võimsaks päästjaks, sest tema raviomaduste loetelu on nii uskumatult pikk, et tekib küsimus, kuidas ühele puule nii palju antud on.

Öeldakse, et juba üks tilk eukalüptiõli puhastab kodu negatiivsest energiast. Eukalüpt aitab kiiresti taastada jõudu pärast operatsiooni, haigust ja tugevat stressi, taastades ka elujõudu. On pandud tähele, et õitsvalt eukalüptilt mett korjavad mesilased ei haigestu ise ja nende korjatud meel on suurepärane tervistav toime.

Eukalüpt on võimas antiseptik, hävitades kinnises ruumis enamuse stafülokokkidest, kui kasutada piirituselahust koos eukalüptiõliga. Samuti hävitab see tuberkuloosipisikud ja streptokokid ning on suureks abiks düsenteeria korral. Kui on viirusterohke periood, pane ennetavalt aroomilampi eukalüptõli koos lavendli ja piparmündiga. Lahust võib ka õhku pihustada.

Eukalüpt aitab igasuguste haavade puhul, ka põletushaavade. Rakud taastuvad ja uuenevad tänu õlile kiiremini. Abi on temast ka heinapalaviku, seenhaiguste, tuulerõugete, külmavillide, vöötohatise ja herpese korral. Võib lausa öelda, et seal, kus on põletikud, on eukalüpt asendamatu.
Samuti on temast suur abi ülekoormuse korral, aidates suurendada täpsust. Loomade nahaprobleemide või külmetuse korral on samuti abi eukalüptist.

Koduses majapidamises on eukalüptist näiteks abi igasuguste liimiplekkide eemaldamisel. Ka kõige raskemad liimijäljed sulavad eukalüptiõli toimel. Eukalüptiõli on kasulik ka põrandapesuvette lisada. See hoiab eemale viirused, meeled erksad ja õhu puhtana.

Allikas: Väike Ingel Facebooki veebileht