Sõna basiilik pärineb kreeka keelest ja tähendab kuninglikkust. Basiilikut peetakse imeliseks närvitoonikumiks ja kaukaaslased ütlevad selle kohta: kes basiilikut sööb, see kaua elab.

Basiilikut koos rosmariiniga juues saad tõhusama väsimuse peletaja, kui seda on must kohv. Värskele basiilikule koos värske rosmariiniga valada peale keev vesi ja lasta 2 tundi seista. Juua seda 3 korda päevas ja sulle on tagatud suurepärane abi vaimse ülekoormuse puhul.

Basiilik aitab taastada ka lõhnataju, temas leidub palju P- ja A-vitamiini, mis annavad hingejõudu ja elutahet, parandades ka mälu. Kasutades basiiliku eeterlikku õli koos eukalüptiõliga, on nende mikroobidevastane mõju 20% tõhusam. Basiilik on antiseptiline, närve tugevdav, kõhuvalu leevendav, immuunsüsteemi tugevdav, aju stimuleeriv ja ainevahetust reguleeriv. Basiilik aitab leevendada migreeni põhjustavaid masendust ja depressiooni, hingelist väsimust, ahistust ja viha.

Üleminekueas on basiilik suurepärane abiline. Maokatarri, kõhukinnisuse ja seedehäirete korral on temast samuti abi. Hambavalu korral asendab basiilik vajadusel nelki.

Hea ja leebe abiline masenduse, melanhoolia, kurbuse ja hirmu korral.

Basiilik aitab igat liigi kurjuse ja viha korral. Piserda basiilikuõliga vett põrandatele või lisa õli põrandapesuvette. Kuivatatud basiilikust võib teha suitsu, millega ruume puhastada. Kui oled olnud pikalt kurb ja väsinud, siis puhasta basiilikusuitsuga oma tube ja piserda õli oma töö- ja elukeskkonda. Basiilik loob harmoonia tülitsevate armastajate vahele. Selle lõhn rahustab ja loob heaolutunde. Basiiliku kinkimine toob õnne ja rahu uude koju. Külla minnes basiilikut kinkida on alati hea mõte.

Äride uste lähedale ja kassade lähedale pandud basiilik meelitab ligi häid kliente ja jõukust. Natukene basiilikupuru pisikeses kotikeses rahakotti panduna teeb ka kenasti oma töö ära.

Värske basiilikuga kaunistatud pulmakink õnnistab abielu. Basiilik õnnistab, tuues õnne, rõõmu ja tasakaalu.

Allikas: Väike Ingel Facebooki veebileht