Vääriskivid kiirgavad energiat, mis võimendavad neid kandvatele inimestele omased võimeid, tundeid ja energiat. Paljud astroloogid usuvad, et teatud kalliskivide energia peegeldab konkreetse sodiaagimärgi omadusi. Oma päikesemärgi õnnekivi tundmine annab sulle võimaluse kanda seda kivi, kui tahad olla rohkem omas elemendis või kui tahad tuua teadlikult välja oma isiksuse konkreetsed küljed.

Kalad – krüsoliit, ametüst
Krüsoliidile omistati maagilisi jõudusid. Seda on nimetatud ka armastajate kiviks, kuna see kaitses inimesi südamevalu eest ning aitas melanhoolia ja õnnestuste vastu.
Ametüst on erakordselt võimas ja kaitsev kivi. Kivi kaitseb psüühiliste rünnakute eest, muutes ründe energia armastuseks. Ametüstil on tugev tervistav ja puhastav vägi, tõstes sellega vaimset teadlikust. Tugevdab immuunsüsteemi.

Jäär – jaspis, karneool
Jaspis, mis on tuntud kui „ülim toitja”, hoiab ja toetab stressirohketel aegadel, ühendades tervikuks elu kõik erinevad aspektid. Andes julgust probleemidele enesekindlalt vastu seista ning enda suhtes ausaks jääda, tagab jaspis otsusekindluse kõigis püüdlustes ning on toeks olukorras, kus konflikt on vältimatu.
Karneool leevendab vaevusi alakehas, seedetraktis ja soolestikus; soodustab mürkainete eraldumist organismist. Ta muudab inimese sotsiaalsemaks, õpetab teda rõõmu tundma oma keha ja maise elu suurepärasuse üle, äratades seksuaalset iha. Ta sobib inimestele, kellel on raske oma seksuaalseid soove väljendada.

Sõnn – ahhaat, türkiis
Ahhaat elavdab keha talitlusi, annab julgust ja tugevdab südant. Ta tasakaalustab emotsioone ja annab füüsilise kindlustunde. Aitab silmahaiguste ja silmade nõrkuse korral; on taastava toimega kõigile suguelundeile.
Türkiisi on kõikjal peetud kaitsvaks ja õnne toovaks kiviks. Ta tõmbab negatiivse energia enda peale ja hoiatab omanikku värvi muutes ohu, õnnetuste, vägivalla ja haiguste eest. Türkiis aitab paremini mõista teiste inimeste tundeid ja suurendab kaastunnet kõigi elusolendite vastu. Ta muudab kurvameelsed jälle rõõmsaks, annab jõudu keerulist olukorda kergemaks muuta.

Kaksikud – berüll, tiigrisilm
Antiikajal raviti berülliga neeru- ja sapikive. Keskajal kollatõbe, maksahaigusi, iiveldust ja merehaigust. Berüll tugevdab sisemist intuitsiooni ja muudab inimese teiste energiale vastuvõtlikuks. Ta võib kustuma hakkava armastuse uuesti lõkkele puhuda ja armunud abielusadamasse juhtida, sest aitab abikaasade energiakehadel üksteisega kohaneda ja liituda.
Tiigrisilm mõjub hästi seedimisele ja põrna ning soolestiku talitlusele, tugevdab maksa ja on antibakteriaalse toimega. Oma kindlate võnkumistega aitab argadel, närvilistel ja heitlike loomusega isikutel oma mõtteid ja hingejõudu koondada.

Vähk – smaragd, krüsopraas
Smaragd parandab nägemist. Olles ühenduses südame, aju ning kopsudega, tasakaalustab nende elundite häireid, parandab ka mälu ja keskendumisvõimet. Smaragd kingib kandjale loovust, organiseerimisvõimet ja vestlusoskust. Muudab mõtlemise selgeks.
Krüsopraas on rahutust leevendav kivi. Hea nägemisele ja podagra korral. Krüsopraasi energia on puhas ja värskendav. Oma rahustava toime tõttu hoiab südame ning keha energeetika korras. Samas parandab ka füüsilise keha ja energiakeha vahelist ühendust ning toob välja inimese varjatud võimed.

Lõvi – rubiin, mäekristall
Rubiin on võimu kivi, seetõttu võivad teda kasutada isikud, kes on saavutanud teatava küpsusseisundi ja on seotud teiste inimeste karmaga. Ta on hiilguse, auahnuse, loomingulise tegevuse, armastuse ning julguse kivi. Kuna ta eeldab, et kandjal piisavalt palju jõudu, siis võib ta nõrgemal isikul esile kutsuda energia ülekulu, s.o liialt suure tahte välja paista ja olla märgatav koos suutmatusega seda soovi ellu viia.
Mäekristall on kasulik südamele, lümfidele, näärmetele ja vereringele, tugevdab käbinääret ja kopse, leevendab paljusid silmavaevusi. Rahustab kogu närvisüsteemi, andes jõudu ja vitaalsust. Mäekristalli toimel muututakse seltsivamaks, väljendusvõimelisemaks, tundlikemaks ja oma kaasinimeste suhtes tähelepanelikumaks. Soodustab telepaatilise ühenduse saamist ja kõikide suhete selginemist.

Neitsi – jaspis, tsitriin
Jaspis on väga tugev energiakivi, mis kaitseb haiguste eest – seetõttu oleks soovitav teda kanda alati vahetus kokkupuutes nahaga. Raseduse ajal tuleks eelistada punast jaspist tema üldtugevdava toime tõttu. Seedehäirete, puhitiste ja kõhukinnisuse korral võib ta koos mäekristalli ja magnesiidiga osutuda tõhusaks vaevuste leevendajaks.
Tsitriin on tugev kivi, mis toob südamele päikest ja soojust. Aitab depressioonide, närvilisuse ja rahutuse korral. Ta annab kehale märku selle tasakaalu hälvetest ning aktiviseerib organismi parandava energia voogu. Tugevdab immuunsüsteemi, soolestikku, seedimist, südant, vereringet ja närve. Hea maksale ja neerudele, sest mõjub mürke eemaldavalt.

Kaalud – teemant, suitsukvarts
Teemant sümboliseerib moraalset jõudu ja annab julguse elada oma sisemiste veendumuste kohaselt. Ta suurendab kandja ausameelsust ja annab jõudu vaimsete eesmärkide saavutamiseks. Tema poolt vahendatav energia puhastab tahet ja suurendab eetilisust ning õpetab austama kõike elavat. Teemant ärgitab meid suhtuma teistesse nii, nagu me tahaksime, et teised meisse suhtuksid.
Suitsukvarts kujutab endast üht kõige tõhusamat maandajat ja puhastajat. Sel kaitsekivil on tugev ühendus Maaga ning ta toetab ka keskkonna tervendamist, pakkudes selleks ökoloogilisi lahendusi. Vahendades positiivset vibratsiooni, blokeerib suitsukvarts geopaatilist stressi, imab endasse elektromagnetilise saasta ning aitab kaasa mürkide eemaldamisele kõikidel tasanditel.

Skorpion – topaas, opaal
Topaasi on kasutatud silmahaiguste ja katku ravimiseks. Ravib maksa ja leevendab närvilisust. Sobib hästi närvivapustuste ja üleväsimuse puhul. Topaasi seostatakse tarkuse, rikkuse ja küllusliku eluga. Ta kiirgab sisemist valgust, mis võidab pimeduse.
Opaal on muutlik ja tujukas kivi. Ta peegeldab tundeolemuse liikuvust ning ootamatut kõikumist. Opaal suurendab dramaatilisust, ta innustab tundeid väljendama ja sobib näitlejatele ning teistele esinevatele kunstnikele, kuid unistajad ja poeedid seda kivi kanda ei tohiks, sest ta võib neis tekitada isiksuse lõhenemist.

Ambur – türkiis, kaltsedon
Türkiis aitab paremini mõista teiste inimeste tundeid ja suurendab kaastunnet kõigi elusolendite vastu. Ta muudab kurvameelsed jälle rõõmsaks, annab jõudu keerulist olukorda kergemaks muuta. Ta innustab reisima ja uusi sõprussuhteid looma. Türkiis tunneb ennast hästi kuldraamistuses ja teda usutakse toovat õnne, armastust ja edu.
Kaltsedon leevendab kõiki probleeme kaela- ja turjapiirkonnas. Ta mahendab kurgupiirkonna põletikke ja hääle kähedust, muutes tämbri meeldivamaks. Suudab pidurdada veritsusi ja kiirendada haavade paranemist. Üleminekuaastates naised, kel on menopausist tingitud raskusi, peaksid kindalsti kaltsedoni kandma.

Kaljukits – oonüks, kassisilm
Oonüks soodustab vereringet ja parandab kuulmist. Tugevdab jalgu, küüsi, nahka ja juukseid, aitab juuste väljalangemise puhul. Soodne ka südame-, neeru-, põrna- ja närvitalitlusele. Vähendab apaatiat ja ülitundlikkust ilmamuutuste suhtes. Kiirendab operatsioonijä
rgset taastumist, hoides eemale võimalikud tüsistused.
Kassisilmal on väga tugev puhastav ja kaitsev toime inimese hingetasandile, muutes isiku igasuguste võõrmõjude suhtes kättesaamatuks. Kaitseb astraalsete rünnakute eest, muutes inimese kindlamaks. Selle kivi kaitsev roll kandub üle ka kivi omaniku perekonnale ja varandusele. Samas kasvatab oma kandja tahtejõudu, otsustavust, teravat mõistust ja vastupidavust ning tugevdab inimese moraalseid omadusi.

Veevalaja – safiir, kullisilm
Safiir kingib salajase võimu, tugevdab mitteformaalset liidrit, toetades tema hinge. Soodne kanda reisidel. Aitab ainult tugevaid isikuid. Safiir kaotab hingest kõik segava, vähendab liigset aktiivsust ja leevendab stressi. Ta kannab endas sinist kiirt, mis ravib ja viib meele tasakaalu. Teravdab mõtlemist ja suunab hinge valima ise oma teadvuse sisu ning õppida valitsema oma mõtteid.
Kullisilm parandab ja kosutab nägemist, rahustab üleväsinud ja ärritatud silmi, aitab ka silmahaiguste korral. Leevendab ägedaid – sealhulgas ka kroonilisi – peavalusid (migreen) ja astmaatilisi atakke. Kullisilm on rahustava ja kaitsva toimega.

Allikas: loitsukeller.ee