Ülemiste City eksjuhile Gunnar Kobinile antud motivatsioonipakett aktsiate näol on viinud selleni, et Ekspress Gruppi suundunud Kobin kaebas arbitaažikohtusse Ülemiste City suuromaniku Ülo Pärnitsa.

Mis siis meeste vahel juhtus? Pärnitsa sõnul oli Kobiniga kokkulepe, et talle kui Ülemiste City tegevjuhile saab osaks 10%-line osalus Ülemiste City emafirmas Smart City Group. Selle märkimisväärse motivatsioonipaketiväärtus on umbes 140 miljonit krooni.

Kui Kobin Ülemiste tolmu jalgadelt pühkis, tegi Pärnits enda sõnul Kobini kaitseks aktsionäride lepingu Kobini firma GK Management ja Mainori vahel. “Sõlmisime aktsionäride vahel lepingu, et suuromanik väikeaktsionärile liiga ei teeks, aga tema leidis, et lepingut on rikutud ja esitas arbitraaži kaebuse,” võttis toimunu kokku Pärnits. Kobin nõustus sellega, öeldes, et Mainori juhtkond soovis lahtisemaid käsi, kuid Pärnits tahtis ajada asju aumeeste kombel. “Ülo, kes soovis olla aumees, arvas, et suudab tagada lepingu täitmise. Kahjuks on reaalne elu olnud midagi muud ning olukord, kus ma praegu pärast Dvigateli rämpsuhunnikust Ülemiste City ülesehitamist olen, ei ole see, mille nimel ma 3,5 aastat vaeva nägin ja mis me 2005. aastal Üloga kokku leppisime,” selgitas Kobin.

Pärnitsa sõnul leidis Kobin lepingust kolm rikkumist, iga väärtus kaks miljonit krooni. Päris karvupidi kokku siiski ei mindud ning selle nädala esmaspäeval jõuti ka mingitele kokkulepetele. “Eile kohtusime me Mainorit esindava advokaadibüroo advokaatidega ning esimest korda pea poole aasta jooksul tundus, et saime teosammu jagu probleemi lahendusele lähemale,” rääkis Kobin teisipäeval.

Ülemiste City suuromanik ütles koostööle tagasi vaadates, et etteheiteid võib eksjuhile ikka teha, ja kuigi ta oli eesmärgile pühendunud, jõudis ta tulemuseni vahel ehk mitte kõige eetilisemaid teid pidi. “Tema suhtes peab ettevaatlik olema,” ütles Pärnits.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Äripäevast