Rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk leiab, et ajakirjanik Priit Pullerits on kommisõjas presidendi abikaasa Evelin Ilvesega käitunud adekvaatselt.

“Ta sai vihje, et Evelin Ilves on öelnud, /…/ et soovitab mitte Kalevi komme osta. See on ühiskondlikult kaalukas arvamusavaldus,” rääkis Tammerk ETV hommikuprogrammis, vahendab ERR Uudised.

Tammerk viitas Evelin Ilvese poolt oma lapse lasteaia vanematele saadetud kirjale, kus presidendi abikaasa soovitas väidetavalt mitte osta Kalevi komme, kuna valdav enamus neist kommidest sisaldavad transrasvu.

Tammerki sõnul ei avaldanud Pullerits lasteaia lastevanemate meiliringi saadetud kirja tõtakalt online-meedias või leheartiklis, vaid pöördus Evelin Ilvese poole, nad vestlesid põhjalikult ning hiljem vaatas artikli üle ka presidendi kantselei.

Siselisti kiri ilmus alles tänases Postimehes. “Nüüd võib küsida, kas see on õige ja eetiline. Mul on tunne, et antud juhul enam muud võimalust ei olnud, kuna ETV saates “Ringvaade” ütles presidendi abikaasa, et Priit Pullerits valetab,” nentis Tammerk.