”Luua oma ettevõtet tänapäeva IT-lahendustega väga raske polegi. Allkirjastad ID-kaardiga kogu dokumentatsiooni otse kodust arvuti tagant ära ja ongi olemas. Raskus on ettevõte tööle saada ja edasi elus hoida!“ räägib äsja ilusalongi loonud viiendat kuud lapseootel Aigi Alaver Ohmygossip.ee’le.

Kust tuli mõte luua oma ilusalong? Milline oli salongi sünnilugu?
Kaks asja mängisid rolli. Esiteks väga hea asukoht, elan siin läheduses. Teiseks on see alati mu unistus olnud ning see oli justkui minu pisike unistuse täitumine. 

Iga asja küpsemine võtab paraku aega ja nii oli ka Ilugurmaani sünniga. Sündis salongi idee ikka konkurentsi vähesusest piirkonnas. Lisaks sellele on esimese korruse asukoht poodide keskel kliendile atraktiivne. Loomelinnakus toimub palju üritusi, mis on ääretult positiivne sealsetele ettevõtetele. Töötajate otsing oli pikk ning vaevarohke. Ikka veel võivad kõik kuldsed käed kirjutada, joonistada, sest töötajate otsing kukkus jaanuari-veebruari peale ja need on ettevõtluses surnud kuud.

Kirjutasin ise ka ettevõtetele, kes sisustust müüsid, et saada häid pakkumisi — see tasus ära. Tegelikult tasuvad kõik pingutused kord ära!

Samal ajal kui käis töötajate otsing üritasin luua salongis erilist ning omanäolist sisekujundust. Üsna tavatu sinine sai seintele valitud, külm sinine. Kindel idee oli elus kased tuua ruumi sisse, et klient ei peaks tühja lage vaatama. Hubasuse loomiseks riputasin lühtrid lakke ning lisasin seintele õhkõrnad kardinad.

See salong on justkui laps, kelle ma olen oma kätega loonud. Kõik on ise valitud, ehitatud ja meisterdatud. Tegelikult on kogu salongi sisustus olnud paras naljamäng. Ma olen hetkel viiendat kuud rase ja päris naljakas on vaadata kuidas suure punuga hõbluke naisterahvas redeli otsas kõõlub püüdes esimest korda elus seina tapeetida. Kuna Eesti naised on tragid ja sitked siis loomulikult sain ma kõigega edukalt hakkama. 

Kui palju on vaja julgust, et võtta ette selline samm? Kui raske on Eestis luua oma ettevõtmine?
Julgus on veerand võitu! Et ettevõtet töös hoida on loomulikult vaja veel palju enamat. Pidevalt on vaja klientidele silma paista ning meelde jääda. Teenus peab olema kvaliteetne ja innovaatiline. Kõik nüansid nõuavad pidevat tööd. Et ettevõte luua on siiski esmalt vaja just julgust. Minul oli seda vaja nii palju, kui pühapäeva õhtul jäätisekausi taga unistustest mõelda!

Luua seda tänapäeva IT-lahendustega väga raske polegi. Allkirjastad ID-kaardiga kogu dokumentatsiooni otse kodust arvuti tagant ära ja ongi olemas. Raskus on ettevõte tööle saada ja edasi elus hoida! Ma olen paljudest ettevõtlusega seotud artiklitest lugenud, et oma äri võtab tohutult energiat ja aega. Olen alati mõelnud, et kui hull see asi siis nüüd ikka on. Tegelikult on ikka küll! Teoorias tundub kõik ääretult lihtne kuid tegema hakates saad alles aru kui keerukad mõned asjad on.

Arvan, et Eestis on täiesti keskpärane maastik ettevõtte loomiseks. Sülle ei  kuku ka teistes riikdes midagi, oma võimalused tuleb ise ülesse otsida ja nende eest võidelda!

Mida ütlete inimestele, kellel on hirm oma ettevõtet luua?
1.“ Kes ei riski, see shampust ei joo!”
2. “Parem karta, kui kahetseda!”

Ainuüksi kogemus on väärt üritamist!