Põhja-Tallinna naislaulja Maia Vahtramäe on tõusnud särava tähena Eesti meelelahutusmaailma. Uurime, milline see tee on olnud?

Kuidas möödus teie lapsepõlv?
Minu lapsepõlv möödus ilmselt nagu igal teisel väiksel tüdrukul. Mulle meeldis puude otsas ronida ja mööda põldu ringi joosta. Koolis mulle väga ei meeldinud. Kuni kuuenda klassini elasin maal, hiljem kolisin Tallinna, kus minu koduks sai Pelgulinn.

Kui varakult hakkasite muusikaga tegelema?
Mäletan, et minu esimene lauluvõistlus oli kui ma olin viie aastane. Käisin lauluringis, aga seda otseselt muusikaga tegelemiseks nimetada ei saa. Pigem ütleksin, et musikaalsele tüdrukule anti tegevust. Laulmine on mu hobi olnud sellest asjast, aga otseselt muusikut minust kunagi saanud ei olegi.

Millised olid teie unistused nooremana?
Ma olen hetkel veel väga noor, seega annan endale vabaduse unistada iga päev ja suurelt.

Milline oli tee praeguse elu juurde?
Ütleksin, et väga kiire ja põnev, palju tööd, naeru, pisaraid ja unistusi.

Mis “paigas” olete hetkel oma elus?
Hetkel on minu elus vaikus… enne tormi!

Kui palju on teid muutnud bänd Põhja-Tallinn?
Ilmselt olen ma arenenud koos bändiga, sest igapäevane ellusuhtumine on väga palju muutunud. Kuidas see bänd on mind muutnud — ehk saan sellest aru tulevikus, kuid selge on see, et muutnud ta mu elu on.

Millega tegelete praegu ja kuhu edasi?
Hetkel tegelen ikka muusikaga ja igapäevaselt teen tööd, mida ma väga naudin. Edasi? Ilmselt ikka edasi… aga kuhu, see paistab.

Kas midagi on hingel….?
Hingel on alati midagi. Inimesed võiks rohkem naeratada ja elust mõnu tunda.